Fernando Alonso tylyttää Valtteri Bottasta – espanjalaiselta harvinaisen raakaa kritiikkiä pöytään

Entinen F1-kuski, kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on ladannut kovaa kritiikkiä Valtteri Bottaksen otteista.

Alonso suitsuttaa kuusinkertaista maailmanmestaria, Mercedeksen Lewis Hamiltonia siitä, että britti on vuosien saatossa pystynyt nostamaan tasoaan. Samalla Alonso tuumii, että Hamiltonillakin on heikkoutensa, mutta kukaan ei ole pystynyt iskemään niihin.

Tässä Alonson miekka on suunnattu ennen kaikkea Hamiltonin tallikaverin Bottaksen suuntaan. Jopa harvinaisen voimakkaalla tavalla.

– Jos hän (Hamilton) ei pysty voittamaan, hän on toinen, hyvin lähellä ykköstä. Ei 20 sekuntia takana, mitä tapahtuu Valtterin kanssa, Alonso paalutti F1 Racingille.

Espanjalainen tuo esiin, että Bottaksen hyvän ja huonon viikonlopun välinen ero on rajumpi kuin tasaisemman Hamiltonin.

– Viikonloppuna, jona auto ei ole niin kilpailukykyinen, Bottas on viides tai kuudes, minuutin perässä, mutta Lewis ei ole.

Mikään ei muutu?

Alonso analysoi, että Hamilton aloittaa usein kautensa "hitaasti", mutta kukaan ei ota tästä hyötyä irti. Vuosi sitten Hamilton ja Bottas kävivät kissa ja hiiri -leikkiä MM-sarjan kärkipaikalla aivan ensimmäisissä kisoissa, mutta sen jälkeen Hamilton karkasi armotta maisemaan.

Alonso kokee, että Hamilton on pystynyt ajamaan suhteellisen paineetta vakaassa MM-johdossa, eikä häntä ole toden teolla testattu.

– Kaikki ovat innoissaan, että tästä tulee Bottaksen vuosi, mutta se ei ole sitä, Alonso tylytti.

Lue myös:

    Uusimmat