Fernando Alonso lyttäsi tekopyhäksi – Charles Leclerc ottaa toisen kannan Lewis Hamiltonin ilmastokritiikkiin

Sekä F1-kuskien että autojen ruokavaliota pitäisi tarkistaa maapallon kannalta kestävämpään suuntaan, toteaa Ferrarin nuori tähtikuljettaja Charles Leclerc.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen Lewis Hamilton on avautunut syksyn mittaan sosiaalisen mediassa luonnon ja ilmaston puolesta. Brittikuski oli jo heittämässä hanskoja tiskiin ihmiskunnan välinpitämättömyyden kanssa.

Hamiltonin entinen taistelupari Fernando Alonso ei kuitenkaan hevillä sulattanut syyllistävää kannanottoa. Vegaanista ruokavaliota noudattava Hamilton ei Alonson mukaan voi arvostella muita oman toimintansa takia.

– Me kaikki tiedämme Lewisin elämäntyylin ja sen, että F1-kuskit lentävät 200 kertaa vuodessa. Tuolloin ei voi sanoa, että "älä syö lihaa", Alonso kritisoi.

Ferrarin Charles Leclerc on kuitenkin avoin kokeilemaan pieniä tekoja ilmastoystävällisempään suuntaan. Pihvi maistuu monacolaisnuorukaiselle, mutta ainakin lihansyönnin vähentämiseen hän uskoisi pystyvänsä.

– En ole vegaani, mutta seuraan tietysti näitä asioita, Leclerc kertoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

– Haluan olla sataprosenttisessa fyysisessä kunnossa, ja minulla on omat kunto-ohjelmani noudatettavana, mutta katselen myös tuota. Pidän naudanlihasta, mutta yritän myös mennä enemmän tuohon suuntaan, hän sanoo lihansyönnin vähentämisestä.

Hamilton on ollut jo vuosia vegaani eivätkä ainakaan tulokset puhu sen puolesta, että huippu-urheilijan kuntoa vaativa F1-ajaminen mitenkään kärsisi ratkaisusta.

– Minusta Lewis on hyvä esimerkki vegaaniksi ryhtymisestä. Kuskeilla on kuitenkin tällä hetkellä eri näkemyksiä siitä. Yritän seurata perässä sillä tavalla, joka on parasta minulle, Leclerc toteaa.

Sama pohdinta pätee Leclercin mukaan myös autoteollisuuteen, jossa F1 on monella tapaa suunnannäyttäjä. Vuoden 2021 sääntöuudistuksessa biopolttoaineet näyttelevät entistä suurempaa osaa lajissa.

– Olen todella kiinnostunut siitä, ja minusta F1:n pitäisi tehdä ehdottomasti kaikki mahdollinen siihen suuntaan menemiseksi, Leclerc kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat