Fernando Alonso ampuu alas "valheita" itsekkyydestään ja Ferrari-lähtönsä taustasta – tallipomon raivostuttanut kommentti uutisoitiin täysin pieleen

F1-sarjan ainakin toistaiseksi taakseen jättänyt Fernando Alonso kertoo Ferrari-ajanjaksonsa olleen hänelle samalla parasta ja vaikeinta aikaa formula ykkösissä. Espanjalaismestarin mukaan moni ristiriitoja herättänyt asia tulkittiin hänen kohdallaan väärin.

Alonso siirtyi Ferrarille Kimi Räikkösen paikalle kaudella 2010 ja lähti pois Sebastian Vettelin tieltä kauden 2014 päätteeksi. Väliin mahtui paljon menestystä ja vaikeita hetkiä, liki mestaruuteen johtanut kausi 2012 sekä useita ristiriitoja tiimin sisällä.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin mukaan hänen lasittunut katseensa vuoden 2012 Brasilian GP:n jälkeen ei suinkaan johtunut juuri hävitystä mestaruustaistelusta Red Bullin Sebastian Vetteliä vastaan.

– Urastani kerrotaan valheita, jotka eivät ole totta, Alonso kommentoi tapausta Autosportin haastattelussa.

– Nousin autostani ja katsoin Felipea (Massa), joka ei jostain syystä voinut lopettaa itkemistään. Hän oli mekaanikkojensa ja vaimonsa kanssa, joten jäin odottamaan häntä tarkistaakseni, että hän on kunnossa.

– Tarina kertoo, että olin sokissa tai surullinen. En minä niin paljoa välittänyt. Halusin halata Felipea, Alonso kertoo.

Massalle nousu Brasiliassa palkintopallille oli vuosien vaikeuksien jälkeen herkkä hetki. Kaksikolla oli taustalla omat ristiriitansa, mutta Alonso ei edelleenkään siedä väitteitä siitä, että hän urallaan tuijottanut vain omaan napaansa.

– Olen kuullut, että ihmiset ovat sanoneet minua itsekkääksi. Ferrarilla ja muissa tiimeissä halusin aina jakaa palkintobonukseni mekaanikkojeni kanssa, Alonso perustelee.

– Ajattelin, että jos me saavutimme palkintopallipaikan tai kisavoiton, kyse ei ollut vain minusta, vaan tiimityöstä. Joten, jos voisin 30 000 dollaria, jaoin sen tiimini kanssa.

Ferrari-lähtöä edelsi iso riita julkisesta kommentista

Alonso käsittelee Autosportin erikoishaastattelussa myös vaikeaa kautta 2014, jonka jälkeen hänen tiensä Ferrarin kanssa erosivat myrskyisissä tunnelmissa. Tallipäällikkö Stefano Domenicalli sai potkut jo keväällä, mikä muutti myös Alonson tilannetta tallissa. Syksyllä lähti puheenjohtaja Luca di Montezemolo.

Kesällä Montezemolo raivostui Alonsolle kommentista, jossa espanjalaisen uskottiin toivoneen toisen tiimin autoa ajettavakseen.

– Ei, sanoin, että haluan nopeimman auton, Alonso korjaa väitettä.

– Olin Ferrarilla 0,8 sekuntia (kierrosta kohti) hitaampi, ja Italian tv kysyi minulta, mitä toivoisin syntymäpäivälahjaksi. Sanoin, että nopeimman auton.

– Seuraavana päivänä otsikot kertoivat, että haluan Red Bullin, mikä tietysti oli nopein auto, mutta en minä halunnut maalata Ferrari siniseksi. Siinä on ero. Massa puhui samaa asiaa – tai vielä pahempaa, Alonso väittää.

Lue myös:

    Uusimmat