Facebookin käyttäjistään tallentaman datan määrä tyrmistyttää – näin selvität, mitä kaikkea Google sinusta tietää

0:30

Jokainen voi tilata Googlen keräämät tiedot itselleen helposti Takeout-palvelun avulla. Katso ohjeet yllä olevalta videolta!

Facebookin dataskandaali on varmasti saanut useat ihmiset miettimään, mitä kaikkea sosiaalisen median palvelut ovat meistä todella keränneet. Kerroimme maaliskuussa, miten jokainen voi tilata itselleen Facebookin keräämät tiedot. Jättitiedoston saaminen tyrmistytti, sillä Facebook oli totisesti kerännyt pitkälti kaikki tiedot.

Saman tempun voi kuitenkin tehdä helposti myös Googlelle. Tietojen tilaamisesta vinkkaa muun muassa USA Today, Suomessa Ilta-Sanomat.

Monet ihmiset ovat käyttäneet Googlea ja sen palveluita jo kauan ennen Facebookia, ja käyttävät sitä varmasti paljon laajempaan käyttötarkoitukseen. Löytyyhän Googlelta muun muassa oma sähköposti, kalenteri, nettiselain ja kartat. Yhtiö omistaa myös suositun videopalvelu Youtuben.

Näin tietojen tilaaminen onnistuu

Googlelta tietojen tilaaminen onnistuu erillisen Google Takeout -palvelun avulla. Tietojen tilaaminen on helppoa, tarkemmat ohjeet voit katsoa vielä yllä olevalta videolta.

Oletuksena Google lähettää tiedot zip-tiedostomuotona, 2 gigatavun paketeissa sähköpostiin. Vaihtoehtoisesti voi myös valita suurempia tai pienempiä kokoja arkistolle, mutta kaikki tiedot Google joka tapauksessa lähettää. Tiedot saa sähköpostin lisäksi ladattua myös Google Driveen, Dropboxiin tai OneDriveen.

Google ilmoittaa latauksen yhteydessä, että arkiston luomisessa ja sen saapumisessa voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä. Suuresta datapaketista on siis totisesti kysymys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja