Facebookilta huipputulos – näin paljon sinäkin käyttäjänä kerrytit sen tuloja

Facebook on uusi teknologiamaailman kuningas, ainakin mitä tulee sijoittajien odotusten ylittämiseen.

Microsoftin, Googlen ja Applen alkuvuoden tulosraportit olivat kaikki pettäneet pahasti odotukset ja ajaneet kurssit laskuun. Facebookin suoritus taas ylitti reilusti odotukset ja sen osakkeen kurssi lähti jälkikaupankäynnissä yli kuuden prosentiin nousuun.

Sosiaalisen median jättiläinen, joka omistaa myös Instagramin ja WhatsAppin, raportoi tammi-maaliskuulta 52 prosenttia kasvaneen 5,38 miljardin dollarin liikevaihdon. Liikevoittoa tästä jäi 2 miljardia ja nettotulosta viivan alle 1,5 miljardia, lähes kolminkertaisesti vuoden 2015 alkuun verrattuna. Facebookin tulos oli lähes ennätyksellinen, sillä se jäi vain niukasti vuoden lopun jouluneljänneksen 1,56 miljardista.

Aktiivisia kuukausikäyttäjiä Facebookilla oli jo 1,65 miljardia. Pitkään jatkuneista epäilyistä huolimatta Facebookin käyttäjämäärä on vain jatkanut kasvuaan. Päivittäin Facebookia käytti jo 1,09 miljardia ihmistä, päivittäisten käyttäjien suhteen kuukausikäyttäjiin ollessa kaikkien aikojen ennätystasolla 66 prosentissa. Tämä kertoo käyttäjämäärän kasvun lisäksi käyttäjien viihtyvän Facebookissa keskimäärin aiempaa useammin.

Muutaman viime vuoden aikana Facebook on muuttunut myös lähes täysin mobiiliksi. Päivittäin sitä käytti mobiilisti jo 989 miljoonaa käyttäjää, ja näistä 894 miljoonaa käytti vain mobiilia, ei lainkaan tietokoneella verkko-Facebookia.

Yksi eurooppalainen käyttäjä, ehkä sinäkin, toi Facebookille keskimäärin tammi-maaliskuussa liikevaihtoa 3,98 dollaria eli reilut 3,5 euroa.

Facebookin keskimääräinen liikevaihto käyttäjää kohden eri alueilla. Eniten rahaa Facebook tekee pohjoisamerikkalaisista käyttäjistä.

Kassassa velattomalla Facebookilla oli maaliskuun lopussa 21 miljardia dollaria. Facebookin markkina-arvo liikkuu yli 300 miljardissa dollarissa, lähellä kaikkien aikojen huippuaan.

Lue myös:

    Uusimmat