Facebook uhkaa jättää Euroopan – myös Instagram katoaisi eurooppalaisilta

Facebook on rypenyt vuosien saatossa useissa kohuissa – kasasimme videolle, mistä biljoonan arvoinen yhtiö muistetaan 1:38
Facebookin historiaan on kuulunut useita kohuja. Katso videolta, mistä kaikesta biljoonan arvoinen yhtiö muistetaan.

Facebookin emoyhtiö Metan vuosiraportista löytyy kohta, jonka mukaan yhtiö saattaa lopettaa Facebookin ja Instagramin toiminnan Euroopassa, jos EU ei taivu sen tahtoon.

Raportissa uhataan, että mikäli EU aikoo pitää kiinni omasta käyttäjädataan liittyvästä lainsäädännöstään, saattavat eurooppalaiset käyttäjät jäädä ilman Facebookia ja Instagramia.

Kiista liittyy EU:n lainsäädäntöön, jonka mukaan eurooppalaisten käyttäjien tietoja täytyy säilyttää maanosan alueella.

Meta sen sijaan haluaa asiaan joustavuutta, jotta tietoja voidaan siirrellä näppärästi eri mantereiden välillä. Käytännössä siis esimerkiksi Euroopan ja Yhdysvaltain kesken.

– Jos emme pysty siirtämään dataa maiden ja alueiden välillä, tai jos meitä estetään jakamasta dataa tuotteidemme ja palveluidemme kesken, voi se vaikuttaa kykyymme tuottaa palvelujamme siinä muodossa kuin ne on tarkoitettu. Lisäksi sillä voi olla vaikutusta kykyymme näyttää kohdennettua mainontaa, Metan tiedotteessa todetaan.

Sopimus aikaiseksi tänä vuonna?

Metan selitys datan siirtämisen tärkeydestä ei kuitenkaan ole toistaiseksi EU:lle kelvannut. Meta perustelee vaatimustaan sillä, että tietojen siirto on oleellinen osa sitä, että palvelu toimii siten, kuin on tarkoitettu.

Metalla uskotaan, että sopimus asiasta saadaan aikaiseksi vuoden 2022 aikana, mutta mikäli kaikki menee mönkään, se voi tarkoittaa hyvästejä Facebookille ja Instagramille Euroopassa.

Tämä olisi merkittävä isku käyttäjien lisäksi myös tuhansille yrityksille, jotka mainostavat tuotteitaan ja palveluitaan Facebookin ja Instagramin kautta.

Lue myös:

    Uusimmat