Mainos

Facebook esitteli uuden käyttöliittymänsä kännyköille - Facebook Home

Yhteisöpalvelu Facebook on julkistanut Kaliforniassa pitämässään tiedotustilaisuudessa uuden kännyköille suunnatun Facebook Home -käyttöliittymän, joka toimii Googlen Android-alustalla.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg aloitti tilaisuuden toteamalla, että teknologia on perinteisesti keskittynyt sovelluksiin eikä ihmisiin. Hän totesi, että Facebook haluaa kääntää asian toisin päin.

Tämän jälkeen Zuckerberg esitteli Android-puhelimessa toimivan Facebook Homen.

Kyseessä on Androidin päällä toimiva Facebook-painotteinen käyttöliittymä, jonka tavoitteena on mahdollisimman tehokas viestittely kännykän avulla. Se tuo sosiaalisen median uutisvirrat ja palvelut suoraan kännykän kotinäyttöön.

Zuckerberg täsmensi, että kyseessä ei ole uusi puhelin tai uusi käyttöjärjestelmä.

Zuckerberg kehui Android-alustan avoimuutta, joka mahdollistaa Facebook-käyttöliittymän tarjoamisen ilman, että pohjana toimivaa käyttöjärjestelmää tarvitsisi radikaalisti muuttaa.

Kontaktit visuaalisen näyttävästi esille

Zuckerberg esitteli kontaktipainotteista, visuaalisesti näyttävää aloitus- ja kotiruutua, jonka kautta ystävien päivitykset, kommentointi ja kuvat näkyvät nopeasti ja koko ruudun kokoisena.

Zuckerg totesi, että myös sovellukset ovat tärkeitä ja niihin pääsee käsiksi kotinäkymästä pyyhkäisyeleen kautta.

Lisäksi Facebook Homeen kuulu pop-up -tyylinen Chat Heads -ominaisuus. Sen tarkoitus on mahdollistaa viestiminen tuttavien kanssa niin, että käyttäjä pystyy samanaikaisesti käyttämään muitakin sovelluksia taustalla.

Viestittely ja kontaktit ovat uudessa käyttöliittymässä etusijalla riippumatta siitä, kirjoitetaanko perinteistä tekstiviestiä vai Facebook-viestiä.

Facebook Home on ladattavissa Android-laitteille Googlen Play-kaupasta ensi viikon perjantaista alkaen. Aluksi tuettuna on muutamia Samsungin ja HTC:n kärkimalleja. Palvelusta on tulossa myöhemmin oma versio myös Android-tableteille.

HTC esitteli uutuuspuhelimensa Facebook Homea varten

Samassa tiedotustilaisuudessa taiwanilainen HTC julkisti uuden älypuhelimensa, joka tukee Facebook Homea. Kyseessä on jo ennakkoon huhuttu HTC First -malli.

Puhelin tulee saataville teleoperaattori AT&T:n kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.