F1-tallipomo avautui hyvin henkilökohtaisista herjauksista – "Häpeällistä, kuinka he kehtaavat?"

F1-talli Williamsin johtaja Claire Williams syyttää lajia 1800-lukulaisesta asenteesta. 

Claire Williams on johtanut isänsä Sir Frank Williamsin perustamaa tallia vuodesta 2013 lähtien. Heti seuraavana vuonna Williams sijoittui MM-sarjassa peräti kolmanneksi ja piti paikkansa kaudella 2015. 

Sen jälkeen brittitalli alkoi taantua, ja viime vuonna se oli sarjan hännänhuippu saalistaen ainoastaan yhden MM-pisteen.  

Syytä on vieritetty Claire Williamsin niskaan, ja ilkeimpien arvioiden mukaan tallin mahalaskun syy on Williamsin perheenlisäys. Claire Williamsin synnytti Nate-poikansa lokakuussa 2017. 

– Olen kuullut, että moni henkilö varikolla uskoo, että talli alkoi pärjätä huonosti, kun tulin raskaaksi ja sain lapsen. Kuinka he kehtaavat? Koen tuskaa, jos kuljen varikolla lapseni kanssa, Williams avautuu Daily Mailin mukaan

– Minun pitää itse asiassa piilotella seikkaa, että olen äiti, joka yrittää johtaa F1-tallia. Se, että Williamsilla menee huonosti, ei johdu perheenlisäyksestäni. F1-sarjassa on yhdeksän muuta talipomoa, ja olen varma, että useimmilla heistä on lapsia. Kritisoitteko heitä? Eikö minulla saisi olla lasta, koska olen F1-tallia johtava nainen? Se on häpeällinen asenne, todella 1800-lukulaista, Williams jatkaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

7.09676265
Claire Williams Nate-poikansa kanssa Abu Dhabin GP:ssä marraskuussa 2018. 
 

Williams selvittää, että hän tekee töitä seitsemänä päivänä viikossa. Hän haluaa tuoda poikansa muutamiin kisoihin kauden aikana, sillä muuten hän näkisi jälkikasvuaan hyvin harvoin. 

– Minua kritisoidaan siitäkin. En voi voittaa. 

– Haluaisin kävellä tulevalla kaudella varikolla ja näyttää, että nainen voi olla vaimo sekä äiti ja johtaa F1-tallia menestyksellä. 

Williams-talli esitti perjantaina päättyneissä F1-testeissä viime kautta parempaa vauhtia ja kokosi yhteensä 737 kierrosta kuutena ajopäivänä.

Lue myös:

    Uusimmat