Kuvat: Kriisitalli julkisti uuden F1-autonsa – vähäiset muutokset enteilevät tuskaista kautta: "Taisteluhenki elää"

Alkavan kauden F1-autonsa maanantaina julkistanut Williams yrittää kääntää tallin kurssin takaisin viime vuosikymmenen alkuvuosien tasolle. Hieman yllättäen autoon on tehty viime vuodesta vain vähän isoja linjamuutoksia.

Brittitalli Williams on ollut jyrkässä alamäkiluisussa viime vuosina, ja yhden MM-pisteen tuoneella viime kaudella tallin esitys oli täydellinen pohjanoteeraus.

Maanantaina uuden F1-ajokkinsa FW43:n julkistanut talli hakee alkavasta kaudesta parannusta suoritustasoonsa, sillä viime kauden ongelmakohtiin on johdon mukaan puututtu.

Hieman yllättäen auto ei näistä parannuksista huolimatta näytä ulkoisesti eroavan merkittävästi edeltäjästään muuten kuin värityksensä osalta.

– Olemme kiinnittäneet merkittävän paljon huomiota FW42:n ongelmakohtiin ja valinneet huolellisesti ne osat autosta, joita kehitimme, jotta voimme saada parhaan suoritustason käytössä olevilla resursseillamme, Williamsin suunnittelusta vastaava Doug McKiernan kuvaili uutistoimisto Reutersin mukaan.

McKiernanin mukaan kehitystä on tuulitunnelitestien perusteella tapahtunut, ja myös auton jäähdytysjärjestelmään on saatu parannusta.

– Talli on puuttunut mekaanisiin ongelmiin, joita ilmeni vuonna 2019, ja niihin sisältyivät jarrut ja auton kokonaispaino, McKiernan jatkoi.

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Viimeisen kahden vuoden aikana ainoastaan kahdeksan MM-pistettä kerännyt Williams lähtee uuteen kauteen osittain uudistetulla kuskikaksikolla, kun puolalaisen Robert Kubican korvaa kanadalaistulokas Nicholas Latifi. Tallin toisena kuljettajana jatkaa George Russell.

– Tämä vuosi merkitsee uutta alkua koko tallille, tallipäällikkö Claire Williams kuvaili tiedotteessa.

Claire Williams ei lupaile viestissään kuuta taivaalta, vaan kertoo tallin tavoittelevan realistisesti parannusta viime vuodesta. Koko kaudesta jäi käteen vain yksi vaivainen MM-piste ja viimeinen sija valmistajien sarjassa.

– Olemme kaikki sitoutuneita Williamsin uudelleenrakennukseen ja tallin kilpailukyvyn palauttamiseen. Siinä 2020 on kausi, jonka aikana on tarkoitus kehittyä. Taisteluhenki elää, Williams vakuutti.

Kaikesta päätellen talousvaikeuksista kärsineellä Williamsilla on edessään pitkä kausi ennen pakkaa sekoittavia vuoden 2021 sääntömuutoksia.

F1-kauden ensimmäiset testit käynnistyvät keskiviikkona Katalonian moottoriradalla Montmelóssa.

Lue myös:

    Uusimmat