F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarjan kohutapaus virittyi entisestään – jättitalli Ferrari teki kantansa selväksi

6:03
C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen taustoitti Unkarin GP:n yhteydessä, mistä Racing Pointin kopiointitutkinnassa on kyse.

Kansainvälinen autoliitto FIA aikoo tutkia Renault-tallin F1-kilpailijastaan Racing Pointista tekemiä protesteja keskiviikkona. Italialaisjätti Ferrari on ottanut asiassa aktiivisemman roolin aivan käsittelyn alla. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Racing Pointin F1-auto on ollut tiiviin tarkastelun alla koko F1-kauden ajan, sillä sitä pidetään kopiona Mercedeksen viime kauden autosta. 

Renault-talli on tehnyt kilpailijansa autosta kolme virallista protestia, kohteenaan jarrujen jäähdytysputket. Renault'n mielestä ne ovat suora kopio Mercedeksen viime kauden osista. 

Racing Pointin tekninen johtaja Andrew Green tunnusti Britannian GP:n yhteydessä viime viikonloppuna, että osat ovat samanlaiset. Tässä kohtaa tullaankin tulkintaeroihin: Racing Point osti osat vuonna 2019, kun kyseisiä osia sai ostaa kilpailijoilta ja käyttää autoissa.

Mutta päteekö tämä myös vuonna 2020, kun kyseiset osat pitäisi suunnitella itse? Tätä FIA ja F1-sarjan päättäjät joutuvat puntaroimaan. 

Racing Pointin vastarinta on saanut nyt lisäpontta, kun Ferrari on pyytänyt kirjallista selvennystä FIA:lta ja F1-sarjalta siitä, miten Racing Pointin "käänteisen insinöörityön" menetelmää Mercedeksen viime vuoden autosta voidaan pitää "suunnitteluna".

Juttu jatkuu kuvan alla.

 

Racing Point on neljän kisan jälkeen valmistajien MM-sarjassa viidentenä, vain pisteen päässä Ferrarista. 

Ferrari myös tukee Renault'n tekemää protestia, samoin kuin McLaren. 

– Valtaosa talleista ei pidä siitä, mitä Racing Point tekee. FIA päättää sen, onko se laillista, mutta se ei ole ainakaan F1-sarjan hengen mukaista, McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown linjasi. 

Racing Point -leirissä uskotaan, että he tulevat sopasta ulos voittajina. 

– Uskon, että olemme todella vahvoilla. Toimitimme joitain asiakirjoja FIA:lle viikonloppuna, ja lisäksi joitain juttuja meni tuomaristolle pari päivää sitten. Asianajajat tekivät sen kanssa intensiivisesti töitä viime viikolla. Uskomme, että se (protesti) hylätään, Green summasi viime viikonloppuna.

Lähde: the-race.com

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja