F1-sääntömuutos näkyy Valtteri Bottaksen olossa ja olemuksessa – ”Ensimmäinen talvi terveenä”

Valtteri Bottas on saanut talven aikana valmistautua tulevan kauden koitoksiin kerrankin terveenä. Mercedes-kuski uskoo F1-sarjan uuden painosäännön olevan pitkälti tämän taustalla.

Kun aiemmin auton ylimääräinen paino pyrittiin monesti vähentämään kuljettajan painosta, nykyisin kuskin on painettava varusteineen ja penkkeineen vähintään 80 kiloa. Jos ei paina, ohjaamoon lisätään punnuksia puuttuvan määrän verran.

Muutoksen ansiosta kuskit ovat voineet muuttaa fysiikkatreeniään, syödä terveellisemmin ja kerätä tarvittavaa lihasta kestääkseen g-voimien hurjan rutistuksen paremmin.

– Olen itse asiassa saanut syödä tänä talvena, mikä on ollut ihan mukavaa, Bottas naurahtaa sääntöuudistuksesta MTV Urheilulle.

– Olen saanut kilon tai kaksi lisää, joten olen päässyt aika lähelle luonnollista painoani. Tunnen oloni siis erittäin hyväksi. Sääntöuudistus on todella hyvä, varsinkin pidemmille kuljettajille. Se tekee elämän vähän helpommaksi.

Bottas on huomannut muutoksen myös omassa hyvinvoinnissaan. Itsensä näännyttäminen on harvemmin hyväksi terveydelle.

– Monen kuljettajan on pitänyt olla vuosien ajan alle luonnollisen painonsa. Silloin sairastuu erittäin helposti. Olen viimeisen kuuden vuoden aikana ollut joka talvi aika pitkän jakson kipeänä. Tämä oli ensimmäinen talvi moneen, moneen vuoteen, kun minulla ei ollut mitään flunssaa tai sairauksia, Bottas sanoo.

– Uskon todella, että tämän on muuttanut se, että olen voinut syödä enemmän, ja että olen voinut treenatessa pitää huolta ravinnostani ja palautua kunnolla, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat