Ferrarin meno ei hirvitä Valtteri Bottasta: ”Jos teemme oikeat ratkaisut, olemme vahvoja”

Valtteri Bottas pitää Ferraria edelleen F1-testien edelläkävijänä, mutta uskoo Mercedeksen olevan oikeilla raiteilla kohti Australian kisa-avausta.

Bottas pääsi alkuviikon teknisten ongelmien jälkeen paukuttamaan torstaina kierroksia Mercedeksen tehdessä hänen kanssaan kisasimulaation, jossa testiajoa suoritetaan kuin normaalissa kisatilanteessa.

Samaan aikaan Ferrarin Charles Leclerc kuitenkin pamautti jo testien kärkiajan 1.16,231. Bottaksen mukaan Mercedeksen on tarkoitus hakea nopeita vetoja perjantain päätöspäivänä, mutta vieläkään hän ei lupaa aika-ajon tasoisia kierroksia.

– He näyttävät edelleen vahvoilta, Bottas sanoo Ferrarista.

– Paljon asioita voi tapahtua ennen Melbournea, mutta heillä on vahva paketti. Sanoin jo aiemmin, että meidän täytyy vapauttaa lisää uudesta paketistamme, jotta voisimme taistella kunnolla heitä vastaan. Vielä on pari viikkoa aikaa.

– Kausi on pitkä. Jos teemme oikeat ratkaisut kehityspolullamme, tulemme olemaan vahvoja. Melbourne on tällä hetkellä kuitenkin vain arvailua, hän pohtii.

Isoja askeleita joka päivä

Bottaksen mukaan Mercedeksen ongelmana ovat olleet nopeat mutkat, joissa auto käyttäytyy yhä hiukan hermostuneesti. Hitaissa mutkissa on sen sijaan menty paljonkin eteenpäin.

Moottori on hänen mukaansa hiukan aiempaa erilainen isomman takasiiven aiheuttaman isomman ilmanvastuksen takia. Luotettavuuspuoli on kuitenkin kunnossa, mikä on merkittävä osa moottorityötä.

Mitään huolenaihetta ei Mersulla Bottaksen mukaan silti ole ennen Australiaan lähtöä.

– Autoa voi kehittää niin paljon testeissä, ja kauden aikana kyse on lähinnä kisaamisesta. Testeissä voi kokeilla eri asioita. Opimme massiivisesti jokaisena päivänä, joten jos meillä olisi vielä neljä päivää lisää, olisimme vielä paremmalla tolalla, Bottas arvioi.

– Olemme olleet aika tehokkaita ajoituksissa jokaisena päivänä. Minä olen hukannut vain yhden iltapäivän tähän asti.

Lue myös:

    Uusimmat