F1-pomo vihjailee taas uudesta kisaformaatista –"Haluamme asian edistyvän"

F1:n urheilujohtaja Ross Brawn toivoo idean käännetyn lähtöjärjestyksen sprinttikisoista etenevän tulevina viikkoina.

Idea käännetyn lähtöjärjestyksen sprinttikisoista tuomittiin jo viime kaudella, kun useammat tallit vastustivat ideaa siitä, että käynnissä olevalla kaudella olisi ajettu kolmena viikonloppuna sprinttikilpailu MM-pisteiden mukaisessa käännetyssä lähtöjärjestyksessä aika-ajojen sijasta.

F1 ja FIA eivät ole kuitenkaan kuopanneet ideaa täysin. Organisaatioiden toiveena on viedä konseptia eteenpäin uudelleen ja saada tallit innostumaan ideasta ensi kaudeksi.

– Monza oli ehdokas käännetyn lähtöjärjestyksen sprinttikisalle, kun mietimme testaavamme formaattia tänä vuonna. Valitettavasti emme saaneet asiaa eteenpäin, mutta tuo konsepti on silti sellainen, jonka me (F1) ja FIA haluamme edistyvän tulevina kuukausina, ja keskustella siitä tallien kanssa, Brawn kirjoittaa F1:n verkkosivuilla julkaistussa kolumnissaan.

Monzassa nähtiin sunnuntaina äärimmäisen mielenkiintoinen kilpailu, kun F1-sarjaa hallinnut Mercedes ei monen sattumuksen kautta taistellutkaan voitosta ja kärjen järjestys meni kisassa täysin sekaisin. Brawnin mukaan käännetyn lähtöjärjestyksen sprinttikisat toisivat samanlaista jännitystä katsojille.

– Kun tulevalla kaudella autot pysyvät samanlaisina, meidän fanimme voisivat nauttia samanlaisesta draamasta kuin tänä viikonloppuna Monzassa, Brawn perustelee.

Mercedes on hallinnut moottoriurheilun kuninkuusluokkaa viime vuosina suvereenisti. Se on voittanut niin kuljettajien kuin valmistajienkin maailmanmestaruuden jo kuudella kaudella perättäin. Ylivoima ei ole murenemassa tänäkään vuonna, mikä vaikuttaa myös Mercedeksen kisaviikonloppujen taktiikkaan.

– Tällä hetkellä Mercedes säätävät autonsa nopeinta kierrosta varten ja kontrolloivat sitten kisaa edestä. Jos he tietäisivät joutuvansa ohittamaan, heidän täytyisi muuttaa tuota lähestymistapaa, Brawn sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat