F1-pomo pöyristytti Red Bull -kuskista laukomillaan kommenteilla – pyysi nyt anteeksi: "Se oli väärin"

Red Bullin neuvonantajana toimiva Helmut Marko on pyytänyt anteeksi Sergio Perezista laukomiaan kommentteja.

Marko kohahdutti viime viikolla Pereziin liittyneillä lausunnoillaan. Italian F1-viikonlopun jälkeen Marko latoi kriittistä tekstiä Perezin suoritustasaisuudesta. Marko käytti Perezin etnistä taustaa perusteena tämän heittelehtiville suorituksilleen, mikä nosti laineita F1-maailmassa.

– Tiedämme hänen ongelmistaan aika-ajoissa, joissa hän epäröi. Pitäkäämme mielessä, että hän on eteläamerikkalainen ja siksi hänen keskittymisensä ei ole samalla tasolla kuin Maxilla (Verstappenilla) tai Sebastianilla (Vettelillä), Marko sanoi espanjalaisen Marcan mukaan.

Markon lausunto keräsi runsaasti kritiikkiä, mikä on nyt saanut 80-vuotiaan F1-hahmon perumaan sanojaan. Marko pyysi julkisesti anteeksi Servus TV:n välityksellä.

– Haluan pyytää anteeksi loukkaavia kommenttejani. Haluan tehdä ehdottoman selväksi, että ketään ei pitäisi yleistää minkään maan, etnisyyden tai rodun perusteella, Marko aloittaa.

– Yritin osoittaa, että Checon suorituskyky on ollut tällä kaudella vaihteleva, mutta oli väärin liittää se hänen perinnöllisyyteensä, Marko pahoittelee.

Lue myös:

    Uusimmat