F1-lehdistökatsaus: Lewis Hamilton paljasti todelliset tunteensa Valtteri Bottaksen tähtihetkestä We Are the Championsin soidessa

Valtteri Bottas sai ylistäviä sanoja suorituksestaan Japanin F1-kisassa, mutta tallikaveri Lewis Hamiltonin käytös Mercedeksen mestaruusjuhlissa pisti varsinkin brittitoimittajien silmään. Italiassa ihmeteltiin jälleen yhtä Ferrarin hukkaan heittämää voittoa.

Bottas iski kolmosruudusta salaman lailla kärkeen Suzukan lähtöruudukossa yskineen paalupaikkamies Sebastian Vettelin ohi. Hän onnistui nousemaan aikaisemman varikkokäyntinsä jälkeen takaisin ykköseksi, kun Mercedes näki parhaaksi ottaa myös Lewis Hamiltonin toista kertaa varikolle.

Hamilton ei kuitenkaan onnistunut viemään kakkostilaa Vetteliltä. Kansainvälisessä lehdistössä puitiin Japanin tapahtumien taustoja.

Umberto Zapelloni, La Gazzetta dello Sport:

– Jos Vettelin lähtö olisi ollut erilainen, olisiko tulos ollut myös? Mahdotonta sanoa varmasti, mutta se fakta, että Hamilton, joka pysyi Vettelin takana kolmantena startissa, tuli maaliin kolmantena, kertoo meille, että Ferrarin pysyminen edellä startissa olisi tarkoittanut erilaista loppua kisalle.

Antonio Sabbatini, Autosprint:

– Vettel ei saanut hyvää lähtöä, mutta hän meni eteenpäin ja hyvitti sen. Mutta puhutaanpa siitä, kuinka onneton Charles Leclercin lähtö oli. Hänellä ei ollut mitään ongelmia ja silti hän putosi kakkosruudusta Bottaksen ja Vettelin taakse, (joista jälkimmäinen) tyri lähtönsä?

Leo Turrini, Sky Italia/blogisti:

– Minun tätini starttaa paremmin kuin Vettel ja Leclerc. Mutta eturivin valtaaminen täydellisesti tarkoittaa, että sinun täytyy olla aivan täydellinen.

– Onnittelut Bottakselle. Väritöntä kyllä, mutta täytyy nostaa hattua. Suzukassa et voita tuurilla.

Alberto Antonini, Formula Passion:

– Lopulta kyse oli inhimillisestä virheestä. Seb mokasi tunteiden vallassa. Bottas hyödynsi sen erittäin hyvin. Oli selvää, että Mercedeksen auto oli nopeampi kisavauhdissa, mutta eturivin saavuttaminen aika-ajossa radalla, jossa on vain yksi DRS-alue, oli lähtökohta, jota ei olisi saanut hukata.

Michael Schmidt, Auto Motor und Sport:

– Valtteri Bottas ajoi kuin Lewis Hamilton parhaana päivänään. Suomalainen löi tallikaverinsa aika-ajossa ja kisassa. Kerrankin Bottas oli jopa tarkkana renkaidensa kanssa. Se oli huippusuoritus. Bottas oli Mercedeksistä parempi kalenterin vaativimmalla radalla.

Daniele Pezzini, Sport Mediaseti:

– Bottakselle tämä sunnuntai tarkoitti ylösnousemusta. Suomalainen on, kiitos ennen kaikkea mahtavan lähtönsä, löytänyt menestystä, jota hän on kaivannut Azerbaidzhanin GP:stä lähtien ja viimeinkin hän onnistui laittamaan renkaansa tallikaverinsa edelle.

Edd Straw, Autosport:

– Jotta Mercedes olisi kääntänyt tämän ykkös- ja kolmospaikan kaksoisvoitoksi, sen olisi täytynyt pyytää Hamiltonia antamaan voitto takaisin Bottakselle siirtymällä sivuun kisan lopussa, mikä oli ehkä jotain sellaista, mitä tiimi ei ollut aivan valmis kertomaan pian kuusinkertaiselle maailmanmestarille ilman pelkoa, että hän vain jättää noudattamatta ohjeita. Mestarit ovat kuitenkin aika armotonta sorttia…

Giles Richards, The Guardian:

– Lewis Hamiltonin päättäväisyys voittaa oli niin suurta, että hänen turhautumisensa nousi kaiken yläpuolelle, kun hänen Mercedes-tallinsa teki historiaa (kuudennella tuplamestaruudellaan). Mestari oli kaiken keskiössä tässä menestyksessä, kuten aina, haluten olla kärjessä silloin, kun Mercedes sinetöi paikkansa kuolemattomana F1-historiankirjoissa.

Jonathan McEvoy, Daily Mail:

– Hamilton pakotti itsensä hymyilemään niin leveästi kuin hänen murheellinen mielensä salli, kun hän hoilasi We Are the Championsia. Mutta yhteisen menestyksen hetki muuttui happamaksi, kun Mercedeksen tähti esitti epäilynsä taktiikasta, joka maksoi hänelle mahdollisen voiton Japanissa. Hän vietti kisan kyselemällä epäilyttävästä taktiikasta ja mietti sitä yhä, kun moottorit oli sammutettu ja samppanjapullojen korkit poksahtelivat.

Peter Windsor, F1-toimittaja:

– Tämä oli Valtteria aivan parhaimmillaan. Se saa muut ja varmaan Valtterin itsensäkin ajattelemaan, että missä hän on ollut koko vuoden. Kuudennen valmistajien mestaruuden valossa Valtterin ajaminen on nähtävä täydellisenä tiimityönä, koska hän on Toto Wolffin silmin erittäin hyvä kuski Lewis Hamiltonin rinnalle. Voisinko sanoa, että tämä on täsmälleen sitä, mitä loistavan kakkoskuskin pitää tehdä, kun ykkösellä on heikompi viikonloppu. Olen aika varma, että hän voittaa vielä kisoja tällä kaudella.

Roberto Chinchero, Motorsport:

– Bottaksen lähtö oli tavanomainen, ei mitenkään poikkeuksellinen, mutta se näytti riittävän ottamaan yllättävä johtopaikka ja pitämään se maaliviivalle asti. Virhe, joka tänään vei voiton, maksaa paljon enemmän sinä päivänä, jolloin Ferrari on palannut MM-taisteluun.

Lue myös:

    Uusimmat