F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kritiikkiä esittänyt Lewis Hamilton vahvisti Mercedeksen taktiikan oikeaksi – Toto Wolff valmistautui antamaan tallimääräyksen Valtteri Bottaksen hyväksi

2:06
Lewis Hamilton ripitti Mercedestä taktisista valinnoista Japanin F1-kisan aikana.

Mercedeksen taktiikka parhaan mahdollisuuden varmistamiseksi Japanin F1-kisassa oli tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan kolikonheittoa Lewis Hamiltonin osalta. Kuski kuitenkin vahvisti itse tallin toimineen oikein Valtteri Bottaksen voittoon päättyneessä kisassa.

Hamilton kritisoi voimakkaasti Mercedeksen valintaa vaihtaa hänelle kovien renkaiden sijaan keskikovat ensimmäisellä varikkokäynnillä. Tämä tarkoitti sitä, ettei tiimi nähnyt yhden pysähdyksen kisaa mahdolliseksi.

Insinöörit vastasivat Hamiltonin kysymyksiin, etteivät kovat renkaat näyttäneet hyviltä niillä kisaan lähteneillä kuskeilla. Toisella renkaidenvaihdolla Valtteri Bottas pääsi jälleen kisan kärkipaikalle, mutta Hamilton putosi Ferrarin Sebastian Vettelin taakse kolmanneksi.

Tallipomo Toto Wolff myöntää, että Mercedes olisi voinut yrittää Hamiltonin ajattamista maaliin yhdellä stopilla, mutta sen onnistumisesta yhtään nähtyä paremmin oli epäselvää.

– Aina voi sanoa, että olisimme voineet varmistaa kakkossijan. Minusta Lewisin ottaminen lopussa toista kertaa varikolle oli 50–50-päätös. Olisimme voineet jättää hänet radalle ja pyytää kuskeja vaihtamaan paikkoja, jotta tulos olisi annettu takaisin (Bottakselle), Wolff kommentoi kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan.

Tähän taktiikkaan Mercedes sai myös Hamiltonin siunauksen, kertoo Wolff.

– Molemmat renkaat (keskikovat ja kovat) romahtivat hyvin nopeasti. Muutos oli iso yhdeltä kierrokselta toiselle. Kuskit tunsivat, ettei pitoa ollut enää ja molemmat sanoivat niin.

– Kun vaihdoimme Lewisin renkaat toista kertaa, hän myös sanoi, että hän menetti pitoa, ja olisi ollut hyvin vaikeaa puolustautua Sebastiania vastaan.

– Valtterin kohdalla ei ollut kysymystäkään, koska tiesimme joka tapauksessa koko ajan, mitä olimme tekemässä, Wolff jatkaa.

Päällikön mukaan Bottaksen nousu kolmosruudusta kärkeen lähdössä oli kisan taktiikan kannalta ratkaiseva hetki. Tämän jälkeen Hamilton oli strategisessa pelissä altavastaajana.

– Me suojelimme johtoa Valtterin kanssa ja otimme hänen kisastaan parhaan vauhdin irti, kun Sebastian pysähtyi. Oli koko ajan selvää, että kisa meni Valtterin suuntaan. Emme aseta tiimikavereita vastakkain kisataktiikan kanssa, Wolff sanoo.

Hamiltonin esittämän kritiikin kestäminen on Wolffille arkipäivää.

– Ei se ole ollenkaan vaikeaa. Tiedämme tarkkaan, että kuski haluaa maksimoida jokaisen tilaisuutensa ja jos et pysty siihen, se on yksinkertaisesti ärsyttävää. Ymmärrämme täysin toistemme näkökannat, ja myös Lewis tietää sen erittäin hyvin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja