F1-legenda vähättelee suuresti Lewis Hamiltonin rasismin vastaisia toimia, brittitähdeltä välitön vastaus – "Tämä mies voi sivistää itseään"

F1-legenda Mario Andretti ei pidä Lewis Hamiltonin yhteiskunnallisia kannanottoja järkevinä, koska hän ei halua politiikkaa ja urheilua sekoitettavan keskenään.

F1-maailmanmestaruuden kaudella 1978 voittanut Andretti otti hiljattain kantaa voimakkaasti rasismia vastustamaan ryhtyneen Lewis Hamiltonin viimeaikaisiin toimiin. Hamilton on vastustanut voimakkaasti ja näkyvästi rasismia F1-kauden avauskilpailuissa.

– Toivon, ettei politiikkaa sekoitettaisi ikinä urheiluun. Kunnioitan Lewisia paljon, mutta miksi hänestä tuli taistelunhaluinen. Hänet on aina hyväksytty, ja hän on ansainnut kaikkien kunnioituksen, Andretti ihmettelee Motorsport.comin mukaan.

Andrettin mukaan rasismi ei ole pesiytynyt moottoriurheiluun, joten Hamiltonin tekemä työ on täysin turhaa. Myös Mercedeksen tempaus maalata autonsa mustaksi ei kerää ymmärrystä jenkkilegendalta.

– Minusta koko asia on teennäinen. Niin minusta tuntuu. Luodaan ongelma, jota ei ole olemassa. Mercedeksen F1-auton maalaaminen mustaksi… En tiedä, mitä hyvää se saa aikaan.

– Olen tavannut kuljettajia monenlaisista taustoista ja roduista. Olen aina ottanut heidät avosylin vastaan. Moottoriurheilussa ei ole väliä, minkä värinen olet. Sinun täytyy ansaita paikkasi tuloksilla. Se pätee kaikkiin, Andretti jatkaa.

Lewis Hamilton ei antanut Andrettin sanojen painua ohi korvien, vaan antoi oman vastineensa 80-vuotiaalle konkarille sosiaalisessa mediassa. Hamilton painottaa, ettei hänen saama kritiikki saa häntä luopumaan rasismin vastustamisesta.

– Olen pettynyt, että tämä on vielä todellisuutta vanhemmalle sukupolvelle, joka ei voi myöntää, että ongelma on olemassa. Tämä on täysin tietämätöntä, mutta se ei pysäytä minua jatkamaan muutoksen jahtaamista. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia. Toivon, että tämä mies, jota olen aina kunnioittanut, voi sivistää itseään, Hamilton kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat