F1-kulisseissa kuohuu – Aston Martinin oikeustoimiuhkailuille täystyrmäys: "Aika naiivia"

F1:ssä käydään nyt kädenvääntöä tämän kauden sääntömuutoksista ja siitä, olivatko ne reiluja kaikille vai ei Aston Martinin tallipäällikkö Otmar Szafnauer ehti väläytellä jo oikeustoimilla. Tähän vastapalloksi tärähti vähätteleviä näkemyksiä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
La: aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Taustalla on vääntö, joka kohdistuu autojen ajokorkeuteen (pohjalevyjen kallistuskulma). Szafnauerin mukaan F1:n tämän kauden sääntömuutoksilla pyrittiin hillitsemään Mercedeksen ylivoimaa. Sääntörajoitukset puraisivat niin sanottuja ”matalarakenteisia autoja”, eli Mercedestä ja Aston Martinia.

Szafnauerin mukaan Aston Martin aikoo käydä läpi kaikki eri vaihtoehdot, joiden joukkoon saattaa kuulua myös oikeustoimet.

Red Bullin Christian Horner päätti ladata takaisin Aston Martinin suuntaan.

– Aika naiivia häneltä, Horner sanoi, viitaten Szafnauerin kommentteihin.

– Muutosprosessi käytiin kyllä hyvin kattavasti läpi, Horner jatkoi.

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost sivalsi oman miekkansa Aston Martinin suuntaan.

– Kaikkien piti hyväksyä uudet säännöt ja uudet renkaat. Jotkut ovat tehneet hyvää työtä, jotkut taas eivät. Näin se on aina mennyt, Tost murjaisi, viitaten Aston Martinin romahdukseen.

– Ja että rajoitukset olisi suunnattu vain Mercedestä päin – he voittivat ensimmäisen kisan. Joten toisin kuin Aston Martin, näyttää siltä, että he ovat sopeutuneet varsin hyvin uusiin sääntöihin, Tost jatkoi tylytystä.

Lue myös:

    Uusimmat