F1-kausi päättyi erikoisen kikkailun keskelle – tähtikuskilta poikkeuksellinen temppu

Tulosruutu: Max Verstappen voitti kauden päätöskisan Abu Dhabissa

F1-kausi huipentui erikoisissa merkeissä.

Kun Abu Dhabin kisaa oli jäljellä enää muutama kierros, Ferrarin Charles Leclerc päätti tehdä poikkeuksellisen tempun.

Hän päästi vapaaehtoisesti Red Bullin Sergio Pérezin edelleen.

Miksi? Koska Leclerc yritti tiputtaa Mercedeksen George Russellin ulos palkintokorokesijoilta.

F1-kauden päätöskisassa kaikista suurin panos kohdistui siihen, että pystyykö Mercedes pitämään kakkospaikan hallussaan valmistajien MM-sarjassa. Ennen päätösrupeamaa Ferrari oli vain neljän pisteen päässä saksalaistallista.

Kisan loppuvaiheilla Ferrari-kuski Leclerc oli toisena ja Mercedes-kuski Russell oli kolmantena. Red Bullin meksikolaiskuljettaja Pérez onnistui ohittamaan Russellin, minkä jälkeen jännitys kohdistui siihen, että pystyisikö hän repimään tarvittavan viiden sekunnin eron brittikuskiin nähden.

Pérez kun oli saanut aiemmin aikarangaistuksen kolaroituaan McLarenin Lando Norriksen kanssa.

– Yritin olla hänen edessään niin, että hän saa DRS:n eli avattavan takasiiven käyttöönsä. Yritin myös antaa hänelle imuapua. Se ei kuitenkaan riittänyt, Leclerc taustoitti temppuaan.

Russell pysyi alle viiden sekunnin päässä Pérezistä. Näin ollen meksikolainen tipahti lopputuloksissa sekä Leclercin että Russellin taakse.

Russell nappasi kolmannesta sijasta 18 MM-pistettä. Niiden avulla Mercedes pystyi pitämään Ferrarin takanaan. Eroa tallien välille jäi vain yksi piste.

– Harmi, että olimme kolmansia valmistajien puolella. Se oli ainut juttu, jolla oli väliä, Leclerc harmitteli.

Autosportin mukaan F1:n valmistajien MM-sarjassa toiseksi tuleva talli saa palkintorahoja 120 miljoonan euron edestä. Kolmanneksi tulevalle irtoaa 111 miljoonan potti.

Valmistajien ykkönen Red Bull kuittaa Autosportin arvion mukaan 128 miljoonan euron palkintorahat.