Valtteri Bottakselta suorat sanat Viaplayllä karusta kaudesta – esitti yhden toiveen: "Aika paljon vehkeestä kiinni"

Tulosruutu: Max Verstappen voitti kauden päätöskisan Abu Dhabissa

F1:n suomalaiskuski Valtteri Bottas joutui rämpimään lähes koko vuoden ajan, kun Alfa Romeo ei pystynyt tarjoamaan hänelle kilpailukykyistä autoa. Kauden viimeisen kisan jälkeen Bottas sanoi suorat sanat menneestä vuodesta.

Bottas jäi sunnuntain Abu Dhabin GP:ssä vasta sijalle 19. Suomalaisen mukaan kisa kuvasti koko Alfa Romeon kautta.

– Puhdas vauhti puuttui ihan täysin. Yritimme tallin sisällä vetää eriävillä taktiikoilla, kun mulla oli yksi stoppi ja (Guanyu) Zhoulla oli kaksi stoppia. Renkaat eivät vain kestäneet loppuun asti. Kisan alku meni vielä suhteellisen hyvin, mutta sitten kun tilanne tasoittui, niin meillä ei ollut vauhtia. Siinä on vaikea tehdä kauheasti mitään, Bottas mietti Viaplayllä.

Alfa Romeo väläytteli vielä viime kaudella – varsinkin vuoden alkuvaiheilla, kun Bottas taisteli täysin rinnoin hyvistä sijoituksista. Nyt meno kääntyi aivan toiseen suuntaan. Alfa Romeolla oli useissa kisoissa jopa koko joukon heikoin auto.

Bottas oli kuljettajien MM-taulukossa vasta 15:s. Valmistajien puolella Alfa Romeo oli yhdeksäs, jättäen taaksensa vain Haasin.

– Täytyy sanoa, että hyvä, kun kausi on ohi. Vaikea vuosi meille, Bottas sanoi suoraan, jatkaen: 

– Odotan kyllä uutta autoa. Toivottavasti siinä on enemmän vauhtia. On kuitenkin selvää, että tässä lajissa homma on aika paljon vehkeestä kiinni, Bottas mietti.

Bottaksen mukaan hän aikoo käydä lomalla muun muassa Suomessa ja ehkä ”toisella puolella maapalloa”. Uuteen kauteen liittyvät työt käynnistyvät toden teolla tammikuussa.  

Lue myös:

    Uusimmat