F1-fanien törkeä käytös ulosajotilanteissa sapettaa Daniel Ricciardoa – ”Ole tosifani ja kunnioita sitä riskiä jonka otamme!”

Lewis Hamiltonin ulosajon synnyttämä hillitön riemuitseminen Belgian F1-katsomossa on yksi F1-sarjan fanikulttuurin epäurheilullisimmista ilmiöistä, toteaa Renault-kuski Daniel Ricciardo.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Muistutus autourheilun vaaroista saatiin viime viikonlopun Belgian F2-kisassa, jossa ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert menehtyi rajussa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Tämäkin onnettomuus paitsi järkytti faneja, myös sai jotkut tapahtuman nähneet katsojat riemuitsemaan massiivisuudellaan. Vasta arvio vakavista loukkaantumisista ja lopulta Hubertin kuolemasta hiljensivät riemunkiljahdukset.

Belgiassa nähtiin samana päivänä toinenkin merkittävä ulosajo, kun aiemmin iltapäivällä viisinkertainen F1-mestari Lewis Hamilton rysäytti autonsa rengasvalliin ennen aika-ajoja käydyissä harjoituksissa. Tämä sai aikaan valtavan huutomyrskyn ainakin Red Bull -kuski Max Verstappenin äänekkäiden hollantilaisfanien keskuudessa.

Renault’lla ajava Daniel Ricciardo ei voi ymmärtää näin epäkunnioittavaa käytöstä kannattajilta.

– Pidit jostain henkilöstä tai et, ei ole mukavaa hurrata jonkun epäonnistumiselle tai virheelle, Ricciardo avautuu Autosportille.

– Joka kerta, kun menemme radalle, otamme riskin ja joka kerta, kun osumme seinään, olemme sitten kunnossa tai emme, se silti pyörii mielessä ulosajon jälkeen.

– Eli se vaikuttaa tavalla tai toisella – fyysisesti tai psyykkisesti. Se on vaikeaa myös sen takia, että fanina et voi koskaan kokea samaa, ellet itse kisaa ja laita itseäsi siihen asemaan, Ricciardo jatkaa.

Ricciardon mukaan ulosajoista riemuitseminen on enemmän lasten kuin aikuisten käytökselle luontaisempaa. Aikuisilta voisi odottaa sivistyneempää ja kunnioittavampaa lähestymistapaa.

– Voimme pyytää vain, että jos olet fani, ole tosifani ja arvosta sitä, mitä teemme. Ei vain taitoa, vaan myös ottamaamme riskiä, Ricciardo vaatii.

Hamilton ja Valtteri Bottas joutuvat jälleen vihamieliseen ympäristöön viikonlopun Italian GP:ssä. Ferrari-fanit tiedetään intohimoisiksi, joten Mercedes-kuskit saavat varmasti päävastustajina ankaraa psyykkausta tifosoilta.

Lue myös:

    Uusimmat