Tieto Anthoine Hubertin kuolemasta musersi täysin F2-kolarissa loukkaantuneen kuskin – edessä pitkä toipuminen omista vammoista

1:30
Hiljainen hetki aloitti F1-kisapäivän Belgian Spassa sunnuntaina.

Pitkään leikkaukseen Belgian F2-kisan onnettomuuden jälkeen joutunut formulakuljettaja Juan Manuel Correa siirtyy heti luvan saatuaan kotimaahansa Yhdysvaltoihin toipumaan. Tehohoidosta tänään vapautuvalle kuskille on kerrottu turmassa kuolleen Anthoine Hubertin kohtalosta.

Correa osui lauantain kilpailussa voimalla päin Hubertia, joka oli hetkeä aiemmin törmännyt ulosmenoalueen rengasvalliin Span radan Eau Rougen ja Raidillonin mutkissa.

Hubert menehtyi onnettomuudessa saamiinsa vammoihin pian turman jälkeen. Correan auton keula tuhoutui kolarissa täysin, minkä seurauksena equadorilaissyntyisen kuskin molemmat jalat murtuivat ja hän sai myös lievän vamman selkärankaansa.

Correan vanhemmat kiirehtivät tapahtuman jälkeen Liegen sairaalaan Belgiaan poikansa tueksi. He tiedottivat kuskin Twitter-tilin välityksellä sunnuntaina, että Juan Manuel Correa kävi läpi neljätuntisen leikkauksen.

Myöhään sunnuntaina Correan nettisivuilla julkaistiin tiedote, jossa kerrottiin lisää kuskin tilanteesta.

– Juan Manuel jää tehohoitoon ainakin seuraavaksi vuorokaudeksi, jotta voidaan varmistaa, että kirurgit voivat pitää häntä seurannassa.

– Hänen vuoteensa vierellä oleva perheensä voi vahvistaa, että hän on täysin tietoinen tapahtumista, jotka sattuivat Spa-Francorchampsin radalla lauantaina ja ovat antaneet tukeaan pojalleen, joka on täysin musertunut surusta.

– Juan Manuel lähettää toivotuksensa ja rukouksensa Anthoine Hubertille ja hänen perheelleen, tiedote jatkuu.

1:47
Juan Manuel Correan ja Anthoine Hubertin kolari järkytti lauantaina Belgian F2-kisassa.

20-vuotias Correa on tarkoitus siirtää Yhdysvaltoihin heti, kun hänen kuntonsa sen sallii. Perheen mukaan vaativalla leikkauksella korjattujen murtuneiden jalkojen kuntoutus kestää ”erittäin pitkään”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja