Mainos

Expressen: 17-vuotiaan Lisa Holmin murhasta syytetty eli kaksoiselämää

Ruotsalaisen Lisa Holmin murhasta epäilty Nerijus Bilevicius eli varsinaista kaksoiselämää, väittää ruotsalainen Expressen-lehti.

Lisa Holmin oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona ja 17-vuotiaan tytön murhasta epäiltyä on kuultu useasti kuluneiden päivien aikana.

Oikeudessa puheeksi tuli tänään miehen oma tytär ja silloin syytetty puhkesi kyyneliin, kertoo lehti.

– Minulla itsellänikin on perhe. Olen itse isä, hän sanoi oikeudessa.

Expressen kertoo nyt, että oikeudenkäynnissä syytetystä on tullut esiin kaksi täysin erilaista puolta. Ne, jotka haluavat tuomita miehen, pitävät häntä sadistisena seksuaalimurhaajana. Toiset näkevät miehen rauhallisena ja mukavana käsityöläisenä, lehdessä kerrotaan.

Oikeudenkäyntiä tiiviisti seuraava Expressen kertoo, että syytetty työskenteli paljon. Mies teki kuusipäiväistä viikkoa ja 12 tunnin työpäiviä. Sunnuntaisin tämä oikeudessa kerrotun mukaan yleensä nukkui.

Kuolinsyy: Hirttäminen 

Tutkinnassa on selvinnyt, että miehen dna:ta on löytynyt kymmenestä eri paikkaa Lisa Holmin vaatetuksesta. Tutkinnassa poliisi on päätellyt, että murhan motiivi on todennäköisesti ollut seksuaalinen. Tytön kuolinsyyksi on kerrottu hirttäminen. 

Ehdonalaisvalvoja taas on kertonut, että mies antaa rauhallisen vaikutelman itsestään, eikä mikään miehessä viitannut rikolliseen käyttäymiseen. Myös miehen työnantaja kuvaili keskiviikkona miestä oikeudessa rauhalliseksi ja taidokkaaksi työmieheksi.

Syytetyn nuorempi veli, joka itsekin oli pidätettynä epäilynä Lisa Holmin murhasta, sanoo kuitenkin toista. Hänet itse vapautettiin myöhemmin.

– Hän on rauhallinen selvinpäin. Kun hän on juovuksissa, hän saattoi olla aggressiivinen, veli kertoi oikeudessa.

Veljen mukaan hän itse pelkäsi isoveljeään, kun tämä joi. Vaimo taas oli pahoillaan juomisesta, koska syytetty oli tällöin ilkeä. Syytetty itse kuvaili oikeudessa alkoholikulutustaan niukaksi, koska teki niin paljon töitä.

Vaimo uskoo syyttömyyteen

Syytetyn vaimo oli myös pidätettynä hetken aikaa epäiltynä osallisuudesta 17-vuotiaan murhaan. Hänet vapautettiin syytetyn veljen tavoin myöhemmin.

Vaimo on varma siitä, että mies on syytön, mutta Expressenin mukaan vaimo oli kuitenkin jonkin aikaa epäluuloinen heti pidätyksen aikaan.

Expressen yritti tavoitella seksuaalirikoksiin erikoistunutta professoria haastatteluun, mutta ei onnistunut.

Professori Niklas Långström on kirjoittanut poliisille antamassaan arviossa, että Lisa Holmin surmaaja on todennäköisesti käytännölliseltä ammattialalta, kuten käsityöläinen tai kuljettaja ja tuntee itsensä välttävästi hyväksytyn yhteiskuntaan.

Professorin arvion mukaan mahdollisen surmaajan sosiaaliset suhteet ovat myös rajatut. Lisäksi professori arvioi, että tällaisilla hyökkääjillä on harvoin ennestään tuomioita väkivaltarikoksista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.