Ex-kuski sivaltaa Lewis Hamiltonia: “Ei edes lähellä Michael Schumacheria”

F1-sarjan viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ei ole kyvyiltään samaa tasoa lajilegenda Michael Schumacherin kanssa, katsoo saksalaiskuskin entinen tallitoveri Eddie Irvine.

Monet uskovat Hamiltonin kykenevän vastaamaan Schumacherin seitsemän maailmanmestaruuden ennätykseen tai jopa rikkovan sen. Schumacherin kanssa Ferrarilla kaudet 1996-1999 kisannut Irvine ei kuitenkaan katso britin olevan kyvyiltään vertailukelpoinen Schumin kanssa.

– Hän on eri sarjaa kuin muut, mutta ei samaa tasoa Michaelin kanssa, ei edes lähellä häntä. Hän kyllä napsii paljon voittoja, mutta hänellä on paras auto ja kisojakin on enemmän. Myös vastuksen taso on kyseenalainen, Irvine laukoi BBC Sportin haastattelussa.

Ferrari-tallin Sebastian Vettel saa myös Irvineltä täyslaidallisen.

– Vettel on hyvä silloin, jos hän on kärjessä eikä hänellä ole siellä ketään ajamassa kilpaa hänen kanssaan. Kilpaa ajaessaan hän keskittyy siihen toiseen kaveriin yhtä paljon kuin siihen, minne hän on menossa. Sitten hän ajaa väistämättä kolarin tämän kanssa, mitä tapahtuu lähes jatkuvasti, Irvine kritisoi saksalaiskuskia.

– Hän on hyvä kuljettaja, mutta massiivisen yliarvostettu. Hän on yhden tempun poni, kun taas Lewis on paljon laajempi lahjakkuus, Irvine lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat