F1-legenda ihmettelee kuskien mentaalipuolen valmennuksen puutetta: "Se on täysin väärin"

Formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart ihmettelee, miksei autourheilun kuninkuusluokasta löydy kuljettajien henkisen puolen valmentajia.

Kuntovalmentajien ja ravintoexperttien asiantuntemus on formulasarjassa kysyttyä, mutta skotin mielestä kuljettajat eivät kuitenkaan saa vielä riittävästi valmennusta henkisellä puolella.

- En yksinkertaisesti voi ymmärtää sitä. Kilpakuljettajat ovat niin fiksuja, etteivät he tarvitse valmentajia. Se on täysin väärin, Stewart kritisoi Autosportille.

- Ei ole olemassa kuljettajaa taitojensa huipulla, joka ei saisi hyötyä asiantuntemuksesta ja sellaisista havainnoista, joita hän ei ole tullut ikinä ajatelleeksi. Kun puhutaan hiihdosta, golfista, tenniksestä, kilparatsastuksesta – mitä mieleesi tulekaan – niin valmennus on yksi tärkeimmistä asioista.

- Nykyisin formulakuljettajat ovat hyväkuntoisia. Heillä on valmentajia auttamassa tässä asiassa, mutta henkisellä puolella asia on toisin. Ja se on mielestäni täysin väärin, Stewart lisäsi.

Stewart kilpaili kaksi ensimmäistä kauttaan formulasarjassa Graham Hillin tallitoverina, mutta skotti kertoo saaneensa enemmän neuvoja ajamiseensa tallin ulkopuolelta.

- Olin todella innokas oppimaan muilta. Onneksi minulla oli Jim Clark juttukumppanina. Hän oli paras kuljettaja, jota vastaan ajoin koskaan kilpaa. Yritin aina onkia häneltä tietoja sellaisista asioista, joita en mitenkään voinut itse tietää urani siinä vaiheessa, Stewart sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat