Mainos

Euroopan sää: Rankkoja sateita lännessä ja etelässä

Euroopan sää jakaantuu nyt kahtia. Pohjois- ja Itä-Eurooppaa hallitsee korkeapaine ja sää on lähiaikoina melko poutaista. Atlantilla puolestaan on laaja matalapaineen alue, joka ulottuu Länsi-Euroopan ylle.

Länsi-Eurooppaan kulkeutuu matalapaineita toisensa perään. Rankkoja sateita tulee Portugalissa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Britanniassa. Esimerkiksi Etelä-Ranskassa vettä voi tulla 50-100 millimetriä vuorokaudessa ja siellä varoitetaan uusista tulvista. Ajoittain sateita ulottuu myös Kreikkaan ja Turkkiin.

Euroopan kaupunkilomakohteista poutaisinta on lähiaikoina Keski- ja Itä-Euroopassa, esimerkiksi Pohjois-Saksassa, Unkarissa ja Puolassa.

– Espanjan Aurinkorannikolla tulee ajoittain sateita, mutta välillä paistaa myös aurinko. Lämpötilat ovat ­­­20 asteen tienoilla. Kanarialla puolestaan on noin 25 astetta ja pilvisyys vaihtelee. Viikonvaihteessa sinnekin on tulossa sateita, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Länsi- ja Etelä-Euroopassa on kärsitty jo jonkin aikaa rankoista sateista. Tulvia on ollut muun muassa Italiassa, Ranskassa ja Sloveniassa.

Suomen ja maailman matkailukohteiden säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta Euroopan kuukausiennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.