Mainos

EU pelkää: VW:n korjaukset aiheuttavat vahinkoa autoille

Volkswagenin diesel-autoilleen tekemän huoltopäivityksen epäillään olevan vahingollinen niiden moottoreille. Epäilyksille ei kuitenkaan ole esitetty vielä tarkempia yksityiskohtia.

Euroopan komissio pelkää, että Volkswagenin tekemät ohjelmistopäivitykset saattavat aiheuttaa liian suurta rasitusta moottorin osille, Der Spiegel uutisoi. Lehden mukaan komission virkamiehet pohjaavat epäilyksensä pohjois-italialaisen Vela-päästölaboratorion asiantuntijoiden antamaan palautteeseen.

Volkswagen kiistää, että korjaukset voisivat olla vahingollisia moottorille. Autovalmistajan edustaja kommentoi, että ohjelmistopäivityksellä ei ole minkäänlaista haitallista vaikutusta polttoaineen kulutukseen tai moottorin ja sen osien kestävyyteen.

EU on pyytänyt Volkswagenilta takuita siitä, että autovalmistajan tekemät säädöt varmasti korjaavat ongelmat diesel-autoissa, ja että muutoksista ei synny haittoja korjatuille autoille.

Volkswagenin mukaan heidän ei tarvitse antaa korjauksista pitävämpiä takuita, sillä päivityksiä ja säätöjä testattiin perusteellisesti moottoreilla ja päästöjärjestelmillä ennen korjausten aloittamista.

Autovalmistaja kertoo, että se on tehnyt päästöjärjestelmän huoltopäivityksen jo 1,23 miljoonalle diesel-autolle. Volkswagenin 1,2-litraisille ja 2,0-litraisille diesel-malleille riittää pelkkä päästöjärjestelmän ohjelmistopäivitys, kun 1,6-litraisiin autoihin asennetaan lisäksi vielä tuuletusputki ilmansuodattimeen.


---

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.