Mainos

EU-komissio: "Volkswagen lupaamassa kahden vuoden lisätakuuta Euroopassa"

Euroopan komission mukaan Volkswagen olisi lupaamassa eurooppalaisille asiakkailleen korvausmaksujen sijasta kahden vuoden pidennystä takuuseen. EU on painostanut autovalmistajaa hyvitykseen päästöhuijauksen paljastuttua.

Volkswagen on mahdollisesti myöntymässä tarjoamaan kahden vuoden lisätakuun eurooppalaisille asiakkailleen, mutta ei korvausmaksuja. Asiasta ilmoitti Euroopan komission tiedottaja kesäkuun puolivälissä.

Tarjouksesta on neuvoteltu yhteistyössä Euroopan kuluttajan oikeuksista vastaavan viraston kanssa sen jälkeen, kun autojätti jäi kiinni huijaamisesta päästömittauksissa.

EU-virkamiehet ovat painostaneet Volkswagenia maksamaan korvauksia eurooppalaisille diesel-autojen omistajille. Vaikka autovalmistaja myönsikin päästöhuijauksen Yhdysvaltain viranomaisille, kieltää Volkswagen rikkoneensa lakeja Euroopassa. Tästä syystä yhtiö kieltäytyy maksamasta korvauksia.

Euroopan komission tiedottaja on kertonut nyt, että Volkswagenin toimitusjohtaja Matthias Müller olisi tarjonnut kahden vuoden pidennettyä takuuta eurooppalaisille asiakkailleen. Komission mukaan tarjousta oli ehdotettu EU:n kuluttaja-asioista vastaavalle komissaarille, Vera Jourovalle.

Volkswagen ei kuitenkaan ole vahvistanut omissa kommenteissaan kahden vuoden lisätakuuta.

Lisätakuu olisi ensimmäinen myönnytys, jonka autovalmistaja tekisi vastauksena EU:n synnyttämään paineeseen diesel-autojen omistajien parempaan kohteluun.

Jourova ja EU:n sääntelijät ovat ilmaisseet useaan otteeseen turhautuneisuuttaan Volkswagenin tapaan kohdella asiakaskuntaansa Euroopassa.


---

0:47

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.