Mainos

Etkö voi lopettaa herkuttelua? Tässä 6 ohjetta itsekuriin

"Vielä yksi keksi..." Tohtori ja kirjailija Travis Bradberry paljastaa keinot, joilla itsekuria voi parantaa.

Onko itsekurisi huono? Niin on muidenkin: Pennsylvanian yliopiston tutkimuksen mukaan 24 taidosta miljoonat koehenkilöt valitsivat itsekurin huonoimmakseen.

Tohtori ja kirjailija Travis Bradberry paljastaa Huffington Postissa keinot, joilla itsekuria voi parantaa.

1. Meditoi

Meditointi opettaa aivot kontrolloimaan itseään. Kun keskityt päivittäin viisi minuuttia hengitykseesi ja aisteihisi, opettelet olemaan tietoinen itsestäsi. Samalla aivojesi kyky vastustaa impulsseja kasvaa.

Kokeile vaikka tätä:

0:49

2. Syö

Jos syömisen kontrolloiminen on ongelmasi, tämä kohta voi tuntua jopa hullulta. Sorrut kuitenkin helpommin houkutusten tielle, jos verensokerisi on alhainen. Syö esimerkiksi kokojyväleipää, ja vältä sokerisia herkkuja.  Karkkien ja herkkujen houkutuksia on helpompi vastustaa, jos syöt jotakin terveellistä.

Korvaa jäätelö vaikka tällä:

6:56

3. Liiku

Liikkuminen auttaa rauhoittamaan aivoja ja pitämään impulssit hallinnassa. Jos olet jo ryntäämässä naapuritoimistoon huutamaan pää punaisena, älä pysähdy: jatka kävelyä, ja pian mielihalu menee ohi.

4. Nuku

Kun olet väsynyt, aivot eivät kykene käyttämään hyväkseen glukoosia. Väsyneenä sokerin houkutus on entistä suurempi, joten muista nukkua hyvin.

5. Sinnittele 10 minuuttia

Himot ja halut tulevat ja menevät. Kun mieliteko iskee, odota ainakin kymmenen minuuttia, ennen kuin annat periksi. Mielihalu luultavasti pienenee tässä ajassa siedettäväksi.

6. Anna anteeksi

Moni ruoskii itseään ja sadattelee huonouttaan, jos itsekuri hetkellisesti katoaa. Toisinaan seurauksena on ylenpalttinen mässäily, koska kurinalaisuudella ei tunnu olevan enää mitään merkitystä – mokahan tapahtui jo!

Anna itsellesi anteeksi mahdollisimman nopeasti. Älä ohita tunnetilaa, jonka virheen tekeminen nostatttaa, mutta älä myöskään hukuttaudu itseruoskintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.