Etkö rentoudu edes kotona? Syy saattaa olla sisustuksessasi

Kodin pitäisi olla sellainen paikka, jossa ihminen voi rentoutua. Muokkaa kotisi sisustuksesta rauhallisuuden tyyssija muutamalla keinolla.

Ihmiset stressaavat hurjasti töissä, joten olisi ihanaa, että kotona tunnelma olisi rento ja rauhallinen. Siivoaminen tuntuu joskus turhalta, mutta siisti koti vaikuttaa positiivisesti myös mieleen.

Katso, millä muilla keinoilla luot kodistasi rauhallisuuden tyyssijan.

Vie turhat tavarat pois

Varpaat kolisevat melkein joka nurkalla ja muutenkin asunnossa tuntuu olevan paljon ylimääräistä tavaraa. Poista asunnostasi kaikki ylimääräinen ja stressiä aiheuttavat kalusteet ja tavarat. Pidä kuitenkin esille hyvää mieltä edistäviä tavaroita, kuten esimerkiksi kuvia lomamatkoilta.

Hyödynnä rentouttavia värejä

Värit vaikuttavat ihmisiin eri tavalla. Esimerkiksi vaaleansinistä väri kannattaa suosia tiloissa, joissa on tarkoitus kehittää luovia ideoita ja toimia tämän lisäksi myös tehokkaasti. Vihreä väri taas rentouttaa ja rauhoittaa ihmisen mieltä. Nämä kaksi väriä kannattaakin lisätä sisustukseen. Maalaa esimerkiksi seinäsi rentouttavilla väreillä tai hanki kotiisi uudet verhot tai tauluja.

Jätä tilaa

Jätä tarpeeksi tilaa huonekalujen välillä, jotta pääset etenemään ongelmitta paikasta toiseen. Näin säästät myös varpaitasi ja hermojasi siirtyessäsi huoneesta toiseen.


Kasvikset

Huonekasvit raikastavat ilmaa ja tuovat ihania väripilkkuja kotiisi.

Yhdistele oikein

Pehmeät elementit sisustuksessa luovat huoneesta viihtyisän ja mukavan, kun taas kovat pinnat tuovat sisustukseen tunnelmaa tasapainosta. Yhdistele siis näitä elementtejä sopivasti yhteen.


Lue myös:

Tarvitsetko vinkkejä mökin tai pihan siisteyteen? Lue vinkkejä ja nettisivuilta.

Katso vielä Marian vinkkivideo:

Lähde: Health

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat