Huonekasvit raikastavat sisäilmaa – valitse allergiakodin lajikkeet oikein

Viherkasvit kosteuttavat ja raikastavat huoneilmaa ja jopa poistavat ilmasta myrkkyjä. Huomioi, että mikä tahansa kasvi ei kuitenkaan sovi allergiakotiin.

Vain pieni osa väestöstä saa viherkasveista oireita. Oireet ovat usein tyypillisiä allergiaoireita, kuten nuhaa, aivastelua sekä silmien kutinaa, punoittamista ja vetistämistä. Iho-oireita, kuten kutinaa ja ihottumaa, voi esiintyä kosketusallergiana. Kaikki viherkasvit eivät suinkaan aiheuta oireita, joten allergikkokin voi somistaa kotiaan viherkasvein.

Joillekin pelkkä kasvien keräämä pöly voi aiheuttaa oireita, joten on tärkeää valita sellaisia kasveja, jotka on helppo puhdistaa. Paksu- ja selkeälehtiset kasvit on helppo suihkuttaa puhtaiksi. Itse kasveissa allergiaa aiheuttavat mahdollinen maltiaisneste ja itiöt. Tällaisia kasveja ovat esimerkiksi limoviikuna, viirivehka ja saniaiset. Tuoksuille herkän on parasta valita sellaisia kasveja, joissa ei ole voimakasta tuoksua.

Testaa allergiaepäilyä ystävän avulla

Jos epäilet allergian aiheuttajaksi tiettyä kasvia, voit antaa sen hoitoon ystävälle tai sukulaiselle. Jos oireet häviävät kasvin poistuttua, epäilysi osuvat mitä luultavimmin oikeaan.

Allergisille sopivia kasveja ovat muun muassa pylvästyräkki, palmuvehka, aaloe, kääpiöpalmu, muorinkukat, sulkasaniainen ja anopinkieli. Huomaa kuitenkin, että muun muassa pylvästyräkki ja palmuvehka ovat myrkyllisiä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat