Etkö käyttänyt wc-harjaa ja vaihtanut paperirullaa? Teit juuri suurimman mahdollisen virheen

Jätitkö käyttämättä WC-harjaa? Häpeä!

WC-harjan käyttämättä jättäminen silloin, kun sille olisi tarvetta on pahin rike, jonka kylpyhuoneessa voi tehdä perheenjäseniä, ystäviä ja työtovereita kohtaan. Lähes yhtä ärsyttävää on se, jos loppuun käytetyn WC-paperirullan tilalle ei vaihdeta uutta.

Nämä häiritsivät eniten

WC-istuimen jättäminen puhdistamatta WC-harjalla (51 %)

Uuden WC-paperirullan vaihtamatta jättäminen loppuneen tilalle (43 %) 

Hiuksia pesualtaassa tai suihkussa (37 %)

Hammastahnaa pesualtaassa tai peilissä (34 %) 

Vaatteiden, alusvaatteiden tai pyyhkeiden jättäminen lattialle (27 %)

WC-istuimen renkaan jättäminen ylös (18 %)

Valojen jättäminen päälle (17 %)

Epäjärjestys kylpyhuoneen kaapissa (11 %) 

Kumppani jättää oven auki WC-käynnin ajaksi (9 %)

Meikkijäämät pesualtaassa (7 %)

Mikään näistä ei häiritse minua (6 %)


Tämä käy ilmi kylpyhuonekalusteita valmistavan Villeroy & Boch Gustavsbergin tekemästä tutkimuksesta, johon vastasi noin 1000 suomalaista.


WC-istuimen renkaan jättäminen ylös häiritsee enemmän naisia kuin miehiä. Lisäksi joka viides suomalainen kertoo, että ei aina pese käsiään WC-käynnin jälkeen.

– Kylpyhuone on paikka, jossa ollaan usein yksin. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että kylpyhuonekäyttäytymisellä on merkitystä. Ihmisten käsitykset hygieniasta, yksityisyydestä ja yhteydenpidosta muihin ovat nykyisin erilaisia, kertoo Rebecca Duvemyr, Villeroy & Boch Gustavsbergin PR- ja viestintäpäällikkö.

Sosiaalinen WC-käynti

Joka kymmenes suomalainen puhuu puhelimeen WC:ssä. Tämä on paljon yleisempää kuin musiikin kuunteleminen. Lisäksi melkein joka viides vastaajista käyttää sosiaalista mediaa ja lähettää tekstiviestejä WC-käyntien aikana.

Siinä, miten paljon matkapuhelinta käytetään WC:ssä, on suuria eroja sukupolvien välillä. Lähes puolet 18‒29-vuotiaista käyttää WC:ssä Internetiä tai sosiaalista mediaa tai lähettää tekstiviestejä. 

Mitä teet WC:ssä asioidessasi?

Internetin käyttö (23 %)

Teksti-/multimediaviestien lähettäminen (17 %)

Sosiaalinen media: Facebook, Twitter ja Instagram (15 %)

Pelien pelaaminen (13 %)

Puhelut (11 %)

Musiikin kuuntelu (3 %)

Ei mihinkään edellisistä (10 %)

En käytä matkapuhelinta WC:ssä (53 %)

Yli kaksi kolmasosaa 50‒56-vuotiaista sen sijaan ei käytä matkapuhelinta WC:ssä lainkaan. 

Pahinta, mitä toisen kylpyhuoneessa voi tehdä, on hiusharjan tai hammasharjan lainaaminen. Tämä on pahempi rike kuin esimerkiksi WC-harjan käyttämättä jättäminen tai se, että WC menee tukkoon.


Tietoa tutkimuksesta: Tutkimuksen toteutti markkinatutkimusyritys YouGov 9.–16.10.2014. Tutkimukseen osallistui 4016 vastaajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta, noin 1000 vastaajaa jokaisesta maasta. Tutkimukseen valittiin 18–65-vuotiaita naisia ja miehiä, jotka asuvat omistamassaan omakoti-, rivi- tai kerrostaloasunnossa tai vuokra-asunnossa, jossa on vähintään yksi kylpyhuone. Vastaajat muodostavat sukupuolen, iän ja alueen pohjalta edustavan otoksen.

Lähde: Villeroy & Boch Gustavsberg AB, kylpyhuonetuotteiden valmistaja

 

Lue myös:

    Uusimmat