Ethän sorru näihin yleisiin virheisiin aurinkovoiteen käytössä?

Etenkin hellesäällä aurinkovoiteen käyttö nousee kestopuheenaiheeksi, mutta oletko aivan varma, että käytät aurinkovoidetta oikein?

Aurinkovoiteen käyttöön liittyy useampia niksejä, jotka on syytä ottaa huomioon ihon hyvinvoinnin takaamiseksi. Ota selvää, millaisiin virheisiin aurinkovoiteen käytössä on helppo sortua!

Et käytä aurinkovoidetta ollenkaan

Pahin virhe, jonka aurinkorasvan suhteen voi tehdä on tietysti unohtamalla sen kokonaan. On tärkeää pitää mielessä, että aurinkovoide ei estä ruskettumista vaan suojaa ihoa tehokkaasti haitalliselta UV-säteilyltä. Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan päivittäinen aurinkovoiteen käyttö voi jopa hidastaa ihon ikääntymistä.

Käytät tuotetta liian vähän

Kohtuus kaikessa -sanonta ei pidä paikkaansa, kun kyse on aurinkovoiteen käytöstä. Useimmat käyttävät liian vähän aurinkovoidetta, mikä johtaa siihen, ettei tuote ole tehokkaimmillaan.

Aurinkovoidetta tulisi levittää runsaasti ja siten, että koko kroppa on tasaisesti voiteen peitossa. Jos voiteen määrä mietityttää, on parempi käyttää sitä liikaa kuin liian vähän.

Et piittaa tuotteiden pakkausmerkinnöistä

Kun kyse on aurinkovoiteesta, on pakkausmerkintöjä erityisen tärkeä noudattaa. Aurinkovoiteen vaikuttavat ainesosat menettävät ajan saatossa tehoaan, jolloin tehokaskin aurinkovoide voi lakata toimimasta toivotulla tavalla.

Myös jatkuvat korkeat lämpötilat voivat saada tuotteen menettämään tehoaan. Aurinkovoidetta ei tästä syystä ole hyvä säilyttää kesäaikaan esimerkiksi autossa.

Lisäät tuotetta liian harvoin

Yksi kardinaalimoka, johon aurinkovoiteen käyttäjät sortuvat on se, että tuotetta ei lisätä iholle riittävän usein. Suurin osa aurinkovoiteista vaatii uuden kerroksen jo kahden tunnin kuluttua levittämisestä – osa voiteista jopa aiemmin.

Hiki ja uiminen saa voiteen valumaan pois iholta yllättävän nopeasti, eivätkä vedenkestävätkään tuotteet ole tavallisesti aivan yhtä tehokkaita kuin nimikkeen mukaan voisi kuvitella.

Käytät aurinkovoidetta vain aurinkoisina päivinä

Auringon haitalliset UV-säteet vaikuttavat ihoon myös pilvisenä päivänä. On kohtalokasta olla käyttämättä aurinkovoidetta pilvisinä kesäpäivinä ainakin silloin, kun ulkona viettää paljon aikaa.

Luotat täysin aurinkovoiteen tehoon

Aurinkovoiteet eivät suojaa ihoa ihoa sataprosenttisesti. Vaikka tuotteet kyljessä lukisi korkea suojakerroin, on ihoa syytä tarkkailla ja lisätä voidetta säännöllisin väliajoin.

Luotat meikkiisi

Vaikka tiettyjen meikkien sanotaan suojaavan kasvoja auringolta, ei meikki ole riittävä suoja auringolta. Vaikka meikkivoide sisältäisikin auringon haitallisilta UV-säteiltä suojaavia ainesosia, on niiden määrä usein niin vähäinen, että meikkivoiteen alle on syytä levittää lisäksi aurinkovoidetta.


Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja