Mainos

Etelä-Korea harkitsee jopa sotilaallisia toimia

Etelä-Korea sanoo harkitsevansa jopa sotilaallisia toimia, jos Kaesongin tehdasalueella olevat eteläkorealaiset joutuvat vaaraan. Asiasta ilmoitti Etelä-Korean puolustusministeri Kim Kwan-jin.

Kiina ja Venäjä ovat ilmaisseet huolensa tilanteesta Koreoiden yhteisesti hallinnoimalla Kaesongin teollisuusalueella.

Yli 800 eteläkorealaista jäi Pohjois-Korean puolelle, kun Pohjois-Korea sulki tänään eteläkorealaisten pääsyn maiden yhteisesti hallinnoimalle alueelle.

Jos pääsykielto alueelle pitkittyy, eteläkorealaisilta työntekijöiltä saattaa loppua ruoka ja muut tarvikkeet.

Kaesongin teollisuusalue sijaitsee Pohjois-Korean alueella kymmenkunta kilometriä maiden väliseltä rajalta. Siellä toimii yli 120 yritystä, joissa työskentelee noin 50000 pohjoiskorealaista sekä satoja eteläkorealaisia.

Teollisuuskompleksin toimintaa on pidetty yhtenä Etelä- ja Pohjois-Korean välisten suhteiden mittarina. Sen toiminta ei ole ollut koskaan virallisesti keskeytyksissä sen jälkeen, kun se avattiin elokuussa 2000.

Pohjois-Korean päätös estää eteläkorealaisten pääsy alueelle on jälleen osoitus jännityksen kiristymisestä Korean niemimaalla.

Viimeksi tiistaina Pohjois-Korea ilmoitti aikovansa käynnistää uudelleen jo kertaalleen suljetun Yongbyonin ydinreaktorin sähköntuotantoa ja sotilaskäyttöä varten.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Petri Sarasteen juttu (Huomenta Suomi 3.4.2013)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja