Mainos

Etelä-Korea harkitsee jopa sotilaallisia toimia

Etelä-Korea sanoo harkitsevansa jopa sotilaallisia toimia, jos Kaesongin tehdasalueella olevat eteläkorealaiset joutuvat vaaraan. Asiasta ilmoitti Etelä-Korean puolustusministeri Kim Kwan-jin.

Kiina ja Venäjä ovat ilmaisseet huolensa tilanteesta Koreoiden yhteisesti hallinnoimalla Kaesongin teollisuusalueella.

Yli 800 eteläkorealaista jäi Pohjois-Korean puolelle, kun Pohjois-Korea sulki tänään eteläkorealaisten pääsyn maiden yhteisesti hallinnoimalle alueelle.

Jos pääsykielto alueelle pitkittyy, eteläkorealaisilta työntekijöiltä saattaa loppua ruoka ja muut tarvikkeet.

Kaesongin teollisuusalue sijaitsee Pohjois-Korean alueella kymmenkunta kilometriä maiden väliseltä rajalta. Siellä toimii yli 120 yritystä, joissa työskentelee noin 50000 pohjoiskorealaista sekä satoja eteläkorealaisia.

Teollisuuskompleksin toimintaa on pidetty yhtenä Etelä- ja Pohjois-Korean välisten suhteiden mittarina. Sen toiminta ei ole ollut koskaan virallisesti keskeytyksissä sen jälkeen, kun se avattiin elokuussa 2000.

Pohjois-Korean päätös estää eteläkorealaisten pääsy alueelle on jälleen osoitus jännityksen kiristymisestä Korean niemimaalla.

Viimeksi tiistaina Pohjois-Korea ilmoitti aikovansa käynnistää uudelleen jo kertaalleen suljetun Yongbyonin ydinreaktorin sähköntuotantoa ja sotilaskäyttöä varten.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Petri Sarasteen juttu (Huomenta Suomi 3.4.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.