Estätkö itseäsi löytämästä rakkautta? Lue varoittavat merkit!

Rakkauden löytyminen on joskus hieman haastavaa, mutta entistä vaikeammaksi sen tekee, jos itse ei uskaltaudu hyppäämään rakkauden syliin.

Oletko usein valittanut ystävillesi, että kaikki hyvät ovat varattuja? Rakkauden löytyminen ei ole kiinni siitä, että potentiaalisia kumppaneita on niin vähän. Joskus kaikki saattaa olla kiinni siitä, että muutoin estää itseään löytämästä rakkautta.

Aiemmat kokemukset parisuhteiden kanssa eivät välttämättä ole olleet parhaasta päästä ja suhteet ovat saattaneet usein päättyä ennen kuin ne ovat varsinaisesti edes alkaneet. Tällaisten asioiden jälkeen saattaa menettää toivon ja ajatus pakeista saattaa estää edes yrittämästä ja hylkäätkin kaikki mahdolliset ehdokkaat heti kättelyssä.

Negatiiviset luulot hidastavat 

Rakkauden löytyminen kestää joillakin hieman kauemmin kuin toisilla. Koskaan ei kuitenkaan pidä menettää toivoa ja etenkään ei pidä miettiä sitä, että ei olisi ansainnut rakkautta. Sisäiset uskomukset saattavat estää löytämästä sopivaa kumppania. Jokaisella on nimittäin itsestään tietynlaisia luuloja ja ajatuksia, jotka saattavat sitten estää löytämästä rakkautta.

Ajatellaan ehkä, että kukaan ei kelpaa tai ettei itse kelpaa kenellekään. Tällainen negatiivinen ajattelutapa estää heti oikean kumppanin. Simppelillä harjoituksella voi selvittää, millainen oma ajatusmaailma rakkauden suhteen on.

Harjoitus:

1. Kirjoita ylös millainen olisi unelmakumppanisi. Kuvittele kaikki hyvät puolet ja mieti myös, kuinka kommunikoisitte keskenään.

2. Kirjoita seuraavaksi ylös kaikki mahdolliset syyt siihen, että miksi et voisi saada tätä mahtavaa juuri kuvittelemaasi parisuhdetta.

3. Lue vastauksesi huolella.

Millaisia vastauksia sait? Ovatko vastaukset negatiivisia vai positiivisia? Jos ajatusmalli on todella negatiivinen, niin yritä päästää irti näistä luuloista.

Arvosta itseäsi ja pidä itsestäsi hyvää huolta. Tähän auttaa muun muassa se, että syö terveellisesti, kuntoilee, on aktiivinen ja pitää hauskaa.

Vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka välittävät sinusta. Heidän avullaan huomaat kaikki hyvät piirteet, joita sinussa on takuulla paljon. Tämä kasvattaa itseluottamusta ja samalla ymmärrät, että kuka tahansa kumppani olisi onnellinen saadessaan sinut.

Lue myös:

    Uusimmat