Espoon kotikirkon jumalanpalveluksen osallistujamäärä rajattu kuuteen – poliisi hajoitti toritapahtuman viimeksi

Suomen Baptistikirkkoon kuuluvan Espoon kotikirkon tulevan sunnuntain jumalanpalveluksen osallistujamäärä on rajattu kuuteen henkilöön, kotikirkko tiedottaa. 

Syynä ovat koronarajoitukset. Viime sunnuntaina poliisi hajoitti kotikirkon Espoon Läkkitorilla pitämän jumalanpalveluksen niin ikään koronarajoitusten vuoksi. 

– Sunnuntaille 18.4. kaavailtua jumalanpalveluksesta tehtiin poliisille määräajassa ilmoitus, koska tilaisuuteen arvioitiin osallistuvat selvästi normaalia enemmän kuulijoita, kotikirkko kertoo tiedotteessa. 

Kirkon mukaan poliisi teki kuitenkin perjantaina päätöksen, että osallistumismäärä on rajattava kuuteen henkilöön.

Eri tulkinnat laista

Espoon kotikirkolla on eri näkemys tartuntatautilain tulkinnasta poliisin kanssa. Kirkon mukaan heillä on oikeus järjestää tilaisuuksia. 

– Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia tai muuta vastaavia toimituksia, jotka kuuluvat yhteisöjen tavanomaiseen uskonnolliseen toimintaan ja jotka järjestetään julkista uskonnonharjoittamista varten yhteisön omissa tai niitä vastaavissa tiloissa, Etelä Suomen avin määräyksessä todetaan. 

– Aluehallintoviraston päätöksen mukaiset rajoitukset koskevat myös uskonnollisia yhdyskuntia, jos tilaisuudet pidetään muualla kuin yhdyskunnan omissa tiloissa tai niitä vastaavissa tiloissa. Läkkitori on yleinen paikka, johon pääsee kuka tahansa kulkemaan rajoituksetta, Länsi-Uudenmaan poliisin ylikomisario Jussi Päivänsalo kertoi MTV Uutisille torstaina.

Vaikka Espoon kotikirkko on eri mieltä poliisin kanssa asiasta, se aikoo tiedotteen mukaan noudattaa poliisin määräystä.

Jumalanpalveluksen osallistujamäärä rajataan kirkon mukaan kuuteen henkilöön, jotka kaikki osallistuvat palveluksesta tehtävän livelähetyksen tekemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja