Poliisi keskeytti katujumalanpalveluksen Espoossa kahteen kertaan – kaksi otettiin kiinni niskoittelusta

Länsi-Uudenmaan poliisi keskeytti aamupäivällä yleisökokoontumisen Espoossa kahteen kertaan. Toisella kerralla poliisi otti kiinni kaksi ihmistä niskoittelun takia.

Poliisi sai tänään kello 10.30 jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan Espoon Leppävaarassa sijaitsevalle Läkkitorille on kokoontunut parikymmentä ihmistä. 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen yleisjohtaja, rikoskomisario Ilmari Hallamaa kertoo, että kyse oli uskonnollisen yhteisön tilaisuudesta. MTV Uutisten tietojen mukaan paikalla oli Suomen Baptistikirkkoon kuuluvan Espoon Kotikirkko-seurakunnan katujumalanpalvelus.

Poliisi arvioi tilaisuuden olevan kokoontumisrajoitusten vastainen ja keskeytti sen. Poliisi ei ollut myöskään saanut ilmoitusta tilaisuudesta etukäteen.

– Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti yli kuuden hengen yleisötilaisuudet on kielletty 30.4. saakka. Jos kuuden hengen määrä ylittyy, tilaisuus on kokoontumislain vastainen yleinen kokous ja poliisin on siten keskeytettävä se, poliisi tähdentää tiedotteessaan.

Kertaalleen hajotettu tilaisuus jatkui uudestaan

Poliisi kertoo neuvotelleensa tilaisuuden järjestäjän kanssa, minkä jälkeen poliisi antoi poistumiskäskyn. Tässä vaiheessa joukko poliisin mukaan hajaantui ja poistui paikalta. 

– Tilaisuuden keskeytyminen sujui rauhallisesti, poliisista kerrotaan. 

Poliisi jatkoi valvontaa Läkkitorilla vielä tilaisuuden keskeyttämisen jälkeen. Hetken päästä poliisi havaitsi puhetilaisuuden jatkuvan ja keräävän edelleen ihmisiä paikalle. 

– Poliisi keskeytti tilaisuuden uudestaan ja otti kiinni kaksi henkilöä epäiltynä niskoittelusta poliisia vastaan. Kiinniotetuille annetaan sakko.

Poliisi ei erottele tilaisuuksia niiden sisällön suhteen

Hallamaa tähdentää, että poliisi ei erottele tilaisuuksia niiden sisällön suhteen vaan valvoo vain sitä, että lakia ei rikota.

– Laki ei tee poikkeuksia sen suhteen, onko se Jumalan sanaa, poliittista sanaa tai populäärimusiikin sanaa, mitä tilaisuudessa julistetaan, vaan tässä kohtaa laki näkee kaikki ne samalta kantilta. Riippumatta tilaisuuden tarkoituksesta tai merkityksestä tällainen sääntö on voimassa, ja sitä poliisi lievintä mahdollista keinoa käyttäen valvoo, Hallamaa toteaa. 

– Yleisten kokousten kieltämisen tarkoitus on, että pandemiatilanne ei tästä huonompaan suuntaan menisi. Se on määräysten peruste, Hallamaa täsmentää.

MTV Uutiset ei tavoittanut seurakunnan johtajaa kommentoimaan asiaa.

9:54
Katso myös: Eilen lauantaina koronatoimia vastustaneessa mielenosoituksessa Helsingissä otettiin kiinni 20 ihmistä – näin paikan päällä ollut toimittaja kertoo tapahtuneesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja