Espoolaisisä jätti 3-vuotiaan yksin keskellä yötä – väitti tulleensa huumatuksi naapurissa

Espoolaismies jätti 3-vuotiaan lapsen yksin keskellä yötä. Lapsi löydettiin asunnon aukinaisen ulko-oven läheltä kylmissään. Isä tuomittiin heitteillepanosta.

Tuomion tuonut rikos tapahtui kevättalvella 2020. Mies oli kuullut yön aikana naapurista mekkalaa ja lähtenyt käymään asunnolla. Oikeudessa mies kertoi, että hänen tarkoituksenaan oli vain viedä naapurille tupakkaa.

Mies jätti lapsensa yksin kyläreissun ajaksi.

Naapurissa miehelle tarjottiinkin juotavaa ja käynti venyi. Mies arveli, että juomassa oli huumetta, sillä hän meni siitä sekavaan tilaan. Oikeudessa mies arvioi olleensa pois noin 20 minuutin ajan.

Tapahtumien tuoksinassa mies soitti lapsensa äidille, joka lähti oitis katsomaan, mistä on kyse.

Kun nainen saapui miehen asunnolle, vastassa oli avonainen ovi. Asuntoon yksin jäänyt lapsi istui aukinaisen oven lähellä kylmissään, pelkät alusvaatteet yllään.

Isä tuomittiin käräjäoikeudessa lapsen heitteillepanosta. Rangaistuksena on 30 päiväsakkoa.

Ei mitään syytä jäädä naapuriin

Käräjäoikeuden mukaan mies ei pystynyt antamaan mitään järkevää selitystä sille, miksei hän poistunut naapuriasunnolta heti vietyään tupakat sinne.

Hän oli käräjäoikeuden mukaan siis tehnyt asunnolle jäädessään tietoisen ratkaisun jättää 3-vuotias ilman valvontaa pidemmäksi aikaa.

Vaikka miehen juomaan olisi laitettu naapuriasunnolla huumetta, olisi miehen käräjäoikeuden mukaan täytynyt jo ennen tätä ymmärtää, että lapsen jättäminen yöllä yksin vaarantaa lapsen terveyden ja hengen.

Mies valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomiota.

Miehelle maksettavaksi määrättyjen päiväsakkojen määrää laskettiin hieman, sillä miehen tulot olivat pudonneet. Maksettavaa 30 päiväsakosta jää nyt miehelle minimimäärä, 6 euroa kappaleelta, eli yhteensä 180 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat