Espoolaisen Tiinan Gigantissa kierrättämä tietokone päätyi myyntiin Tori.fi -sivustolle – näin Gigantti joutui selkeyttämään ohjeistustaan tapauksen takia

MTV Uutiset kertoi aiemmin tällä viikolla espoolaisesta Tiinasta, joka vei tietokoneensa Gigantin kierrätyspisteeseen ja sai myöhemmin soiton henkilöltä, joka oli ostanut hänen koneensa Tori.fi-sivustolta. Gigantti kertoo nyt selkeyttäneensä kierrätykseen liittyvää ohjeistustaan.

– Säännöt ovat aivan samat kuin aiemminkin, mutta niistä viestimistä on tehostettu, Gigantin viestintäpäällikkö Anniina Korpela kertoo.

Elektroniikan kierrättämiseen löytyy Giganteista kierrätyslaatikot joko sisäänkäynneiltä tai noutopisteiltä. Tällaiseen laatikkoon myös Tiina laittoi tietokoneensa, sillä ei ollut löytänyt mistään ohjeistusta siitä, miten tietokoneen kierrätyksen kanssa pitäisi toimia.

Näitä laatikoita ei kuitenkaan ole tarkoitettu tietoa sisältävien laitteiden kierrätykseen, vaan niihin saisi jättää vain muuta pienelektroniikkaa ja esimerkiksi paristoja.

– Tietoa sisältävät laitteet kuten tietokoneet, tabletit ja matkapuhelimet on aina toimitettava myyjille, jotka siirtävät ne lukittuihin tietoturvalaatikoihin, Korpela painottaa.

Kierrätysastiasta Tiinan tietokone oli ilmeisesti päätynyt luvattomasti ulkopuolisen käsiin.

Gigantin operatiivinen johtaja Janne Henriksson kommentoi aiemmin MTV Uutisille, että tietokoneen anastaneesta henkilöstä oli tehty rikosilmoitus. Hän kertoi myös olevansa tietoinen laitteita varastavista ”liigoista.”

– Olemme tietoisia "liigoista", jotka valitettavasti kiertelevät. Siksi haluamme edelleen painottaa, että mikäli kyseessä on tietoturvariskin omaava laite, se tulee toimittaa henkilökunnallemme.

Sääntöjen selkeyttämisellä on nyt pyritty välttämään Tiinan tapauksen kaltaiset tilanteet.

– Henkilökunnan tietoisuutta kierrätysasioista on vahvistettu ja myymälöihin on laitettu julisteita muistuttamaan asiakaita oikeista toimintatavoista, Korpela kertoo.

4:10
Gigantti joutui viime vuoden lopulla tietoturvakohun keskelle. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja