Espanjan poliisilta kylmäävä arvio: Pikkulasten isä on tappanut Teneriffalla kadonneet Annan ja Olivian

2:55
Anna, 1, ja Olivia, 6, katosivat Teneriffalla huhtikuussa – Kurkkaa katoamisalueelle, jonka paikallinen poliisi on eristänyt.

Kolme viikkoa sitten Espanjassa kadonneet Anna, 1, ja Olivia, 6, saattavat olla kuolleita. Tyttöjen isä jätti palauttamatta lapset äidilleen huhtikuussa, ja nyt poliisi epäilee häntä lasten surmaamisesta.

Isä Tomás Gimeno sekä Anna ja Olivia katosivat tiistaina 27. huhtikuuta sen jälkeen, kun isä oli hakenut pienemmän tyttärensä Beatriz-äidin luota ja vanhemman tyttärensä koulusta.

Samana iltana isä kertoi median mukaan äidille, että hän ei aio palauttaa lapsia tälle. Isä kuitenkin vakuutti pitävänsä tytöistä hyvää huolta.

Myöhemmin yöllä isä sanoi aikovansa viedä tytöt kauas ja varoitti, että äiti ei näkisi heitä enää koskaan.

Miehen vanhemmat puolestaan kertovat poikansa tuoneen tytöt katsomaan isovanhempiaan katoamisiltana. Heidän mukaansa isä käytti lähtiessään "hyvästelysävyä".

Mies siirsi rahoja tililtä toiselle

Viranomaiset löysivät etsintöjen alettua miehen veneeltä verta, joka kuitenkin paljastui hänen omakseen.

Mies oli myös siirtänyt 55 000 euroa kahden pankkitilinsä välillä, mutta rahoja ei ollut nostettu.

Miehen kotona järjestettiin lisäksi useita tunteja kestänyt kotietsintä, johon osallistui parikymmentä poliisia ja muuta viranomaista. 

Kaksi päivää katoamisten jälkeen merestä löytyi lasten turvaistuin, jonka on vahvistettu kuuluvan Annalle. Lisäksi on paljastunut, että veneestä on irronnut ankkuri.

Onko isä on kaapannut omat lapsensa?

Yksi poliisin tutkintalinjoista on nyt se, että isä on kaapannut tyttärensä. Jos näin on, hänen on poliisin mukaan täytynyt saada ulkopuolista apua paon aikana.

Espanjalaisen La Razon -lehden tuoreiden tietojen mukaan poliisi on nyt kolme viikkoa katoamisen jälkeen yhä vakuuttuneempi siitä, että isä on saattanut tappaa lapsensa Teneriffan-kodissaan jo katoamispäivänä. Poliisin epäilyjä herättivät muun muassa myllätty puutarha ja äskettäin ostetut jätesäkkipakkaukset, joista puuttui säkkejä.

Poliisit uskovat, että Gimeno surmasi tytöt ennen lähtöä merelle.

Poliisit tutkivat muun muassa hajukoirien avulla seuraavaksi, onko lapset haudattu Gimenon kodin puutarhaan. Tutkimukset jatkuvat niin ikään merellä, josta Gimenon vene on löytynyt.

Poliisit ovat eristäneet osaa Teneriffan katoamisalueesta. Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, miltä paikalla näyttää.

Video: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja