Missä ovat Anna, 1, ja Olivia, 6? Teneriffalla laajat etsinnät viikko sitten kadonneiden pikkutyttöjen löytämiseksi

Teneriffan saarella Espanjassa etsitään kuumeisesti viikko sitten kadonneita 6-vuotiasta Annaa ja 1-vuotiasta Oliviaa. Pikkutyttöjen isä Tomás jätti palauttamatta lapset äidilleen viikko sitten.

Nyt on paljastunut, että päivää aikaisemmin mies siirsi 55 000 euroa kahden pankkitilinsä välillä, mutta rahoja ei ole nostettu. Päivää kolmikon katoamisen jälkeen viranomaiset löysivät miehen veneeltä verta, joka kuitenkin on paljastunut hänen omakseen.  

Miehen kotona järjestettiin eilen maanantaina useita tunteja kestänyt kotietsintä, johon osallistui parikymmentä poliisia ja muuta viranomaista. Tapuksesta kertovat muun muassa El País ja ABC.

Jo viikon kestäneet massiiviset etsinnät

Annaa ja Oliviaa on yritetty löytää massiivisilla eri viranomaisten etsinnöillä sekä maalla että merellä.

Yksi tutkintalinjoista on se, että isä on kaapannut tyttärensä. Jos näin on, hänen on poliisin mukaan täytynyt saada ulkopuolista apua paon aikana.

Tytöt katosivat tiistaina 27. huhtikuuta sen jälkeen, kun isä haki pienemmän tyttärensä Beatriz-äidin luota ja vanhemman tyttärensä koulusta.

Kymmeneltä samana iltana vanhempien välillä käydyssä keskustelussa isä sanoi, ettei hän aikonut palauttaa lapsia äidille. Isä kuitenkin vakuutti pitävänsä tytöistä hyvää huolta, eikä äidin tarvitsisi hänen mukaansa huolestua.

Myöhemmin yöllä käytiin uusi puhelinkeskustelu, jossa Tomás sanoi aikovansa viedä tytöt kauas ja varoitti, ettei äiti näkisi heitä enää koskaan.

Miehen vanhemmat puolestaan kertovat poikansa tuoneen tytöt katsomaan isovanhempiaan katoamisiltana. Heidän mukaansa Tomás käytti lähtiessään "hyvästelysävyä".

Mitä tapahtui?

Viranomaisten mukaan Tómas oli käynyt testaamassa moottoriveneensä moottoria aiemmin samana päivänä.

Illalla hänen nähtiin lastaavan veneeseen matkatavaroita. Myöhemmin hän jutteli myös sataman yövahdin kanssa, jolta lainasi puhelimen laturia. Puolenyön jälkeen Tomás nosti ankkurin ja lähti satamasta viimeisen kerran.

Kukaan ei kuitenkaan missään vaiheessa huomannut veneen luona kahta pikkutyttöä, eikä heitä näy myöskään sataman valvontakameravideoilla.

Kaksi päivää Annan ja Olivian katoamisen jälkeen merestä löytyi lasten turvaistuin, jonka on vahvistettu kuuluvan Annalle. Lisäksi on paljastunut, että veneestä on irronnut ankkuri.

Laajat etsinnät jatkuvat ja etsintäaluetta on laajennettu. Nyt etsintöjä tehdään maa- ja merialueiden lisäksi myös meren pohjasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja