Esko Eerikäinen ja Victoria-tytär, 10, yhteishaastattelussa – tällaiset ovat heidän rajansa sosiaalisessa mediassa

Isää ja tytärtä yhdistää huumorin lisäksi se, että he pystyvät keskustelemaan avoimesti toisilleen. 

Sunnuntaina (8.11.) tulee 11 vuotta kuluneeksi siitä, kun radiojuontaja Esko Eerikäisestä tuli isä. Eerikäisillä juhlitaan siis viikonloppuna niin isänpäivää kuin Victoria-tyttären syntymäpäivää. 

Tyttären ja isän yhteistä arkea saa seurata myös sosiaalisesta mediasta, kun Eerikäinen jakaa palasia elämästään 47 tuhannelle Instagram-seuraajalleen. 

– Jaan elämääni radiossa, joten on luonnollista, että jaan sitä myös sosiaalisessa mediassa. Victoria on kuitenkin iso osa arkeani, Eerikäinen toteaa MTV Uutisten haastattelussa. 

Eerikäisen luonnollinen ja lämmin ote isyyteen puhuttaa somekansaa, ja keskustelupalstoilla kirjoitetaan kehuja miehen taidoista olla läsnä lapsensa kanssa. Se välittyy myös haastattelutilanteessa. 

Vaikka kaksikko elääkin julkisuuden valokeilassa, on heidän arkensa aivan tavallista, niin kuin monessa muussa suomalaisperheessä. Tehdään läksyt, kinastellaan, kun niitä ei olla vielä tehty...

Arki kulkee paljolti Victorian harrastusten perässä. Tanssitunnit saattavat viedä peräti kuusi tuntia viikosta. Pari vuotta sitten hän alkoi dubbaamaan, joka vie myös oman ajan arjesta. 

Vaikka arki on kiireistä, pitää Eerikäinen tärkeänä sitä, että he voivat keskustella päivän päätteeksi avoimesti asioista. Niin Victorian mieltä painavista ajatuksista kuin vaikkapa isän kuluneesta työpäivästä Radio Novalla. 

Isää ja tytärtä yhdistää niin huumori kuin empaattisuus ja se, että he ovat läsnä toisilleen. 

– Toivon, että tämä keskusteluyhteys säilyy teini-iässäkin, Eerikäinen toteaa. 

Yhteisenä harrastuksena kaksikolla on tanssivideoiden tekeminen suosittuun TikTok-palveluun. Eerikäinen kannustaa myös muita vanhempia kokeilemaan. Onnistumisen ilon ja yhteisen ajan lisäksi saa väylän lasten maailmaan ja pystyy kartalla sosiaalisesta mediasta, niin hyvässä kuin pahassa. 

– Jankutin kaksi kuukautta, että saisin Instagramin. Ensin en saanut, mutta nyt sain, Victoria virnistää. 

Kuinka tiukat rajat Victorian vanhemmat ovat laittaneet sosiaalisessa mediassa? Millä tavalla Victoria muistaa isänpäivänä? Katso erikoishaastattelu ylhäältä!


Lue myös:

    Uusimmat