Mainos

Esihistoriallisen suurhammashain hammas vietiin Australiassa – oli kätketty maastoon, vain paikalliset tiesivät sijainnista

Esihistoriallisen suurhammashain fossiloitunut hammas on kadonnut salaisesta paikasta suojellusta kansallispuistosta Australiasta, kertoo BBC. Viranomaiset epäilevät, että harvinaisen hyvin säilynyt hammas olisi varastettu.

Sukupuuttoon 2,6 miljoonaa vuotta sitten kuolleen suurhammashain eli megalodonin hammas on hävinnyt maailmanperintökohteesta Australiassa, kertoo BBC.

8-senttinen fossiloitunut hammas hävisi säilytyskohteestaan, syrjäisestä kansallispuistosta Länsi-Australiassa, ja viranomaiset epäilevät, että se on varastettu.

Unescon maailmanperintökohteiden listalla olevassa puistossa Ningaloon rannalla säilytettiin kahta hammasta, joista toinen oli julkisesti näytillä. Nyt hävinnyt kappale oli kuitenkin paremmin säilynyt ja viranomaisten mukaan kätketty maastoon tarkoituksella.

Hampaan sijainti oli puoliksi salainen. Hammas oli kiinnitetty kiveen ja vain pieni paikallisten joukko tiesi, missä se oli.

Hammas on viranomaisten mukaan todennäköisesti irrotettu kivestä vasaralla tai taltalla.

Megalodon oli esihistoriallinen hailaji, joka saattoi kasvaa jopa 18 metriä pitkäksi ja söi pääravinnokseen valaita.

Megalodon eli trooppisissa vesissä ja sen fossiileja on löytynyt ympäri maailmaa esimerkiksi Euroopasta, Afrikasta ja Amerikkojen rannikoilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.