Sebastien Ogier pitää Esapekka Lappia jännityksessä – tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vakuuttunut yhdestä seikasta

Rallimestari Sebastien Ogier kiusaa vastustajiaan valikoiduissa kisoissa kaudella 2022.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Safari-ralli Keniassa 27.-31.3.
Ke: Testi-ek klo 9.00 alkaen
To: EK1 klo 12.45 alkaen
Pe: EK:t 2-7 klo 7.00 alkaen 
La: EK:t 8-13 klo 6.50 alkaen
Su: EK:t 14-19 klo 6.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogierin täysipäiväinen ralliura päättyi marraskuussa kahdeksanteen maailmanmestaruuteen Monzassa. Ranskalaistähti ei jättänyt lajia kokonaan, sillä tänä vuonna hän jakaa ajovastuuta Esapekka Lapin kanssa Toyotan kolmannessa Rally1-hybridissä.

Lähtökohtaisesti Lapille on luvassa tänä vuonna enemmän MM-ralleja kuin Ogierille, joka ei ole vielä paljastanut tämän kauden kilpailuohjelmaansa. Ogier pitää Lappia ja muita vielä jännityksessä.

– Ohjelmani selvinnee melko pian. Helmikuun alussa saatte julkistuksen rataohjelmastani, minkä jälkeen voin jakaa enemmän tietoa ralliohjelmastani, Ogier kertoi torstai-iltana käynnistyvän Monte Carlon MM-rallin alla.

Ogierin suunnitelmissa on kilpailla tänä vuonna Toyotalla myös WEC-ratasarjassa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi, ettei Ogierin lopullista kilpailukalenteria ole vielä lyöty lukkoon. Varmaa on se, että helmikuun lopussa ajettavassa Ruotsin MM-rallissa Lappi hyppää Toyota GR Yariksen rattiin.

– Kroatia voisi olla Ogierille hyvä. Hän haluaa ajaa myös jonkun sorarallin, jossa hän pääsisi lähtemään paremmalta lähtöpaikalta. Ja se on varma juttu, ettei Ogier aja Virossa eikä Suomessa. Olen myös vakuuttunut, ettei Ogier lähde Keniaan, Latvala paljasti.

Ogier on yksi suurimmista suosikeista Monte Carlon asvalttikilpailussa, johon startataan arvoituksellisista lähtökohdista. WRC-tiimit kilpailevat ensimmäistä kertaa MM-pisteistä uusilla hybridiautoillaan.

– Tähänastisella urallani olen voittanut kisoja, kun olen saanut uuden auton. Sen vuoksi minun ei pitäisi olla peloissani uudesta aikakaudesta. Eikä minulla ole enää paineita mestaruuskamppailusta, Ogier tähdensi.

Ogier pääsi vain rajallisesti testaamaan uutta autoa ennen Monte Carlon osakilpailua.

– Ajoin kolme päivää joulukuussa ja yhden päivän tammikuussa. Tosin yksi päivistä oli vain puolikas, koska ajoin ulos. Testeissä on nähty useita ulosajoja uusilla autoilla. Toivottavasti näin ei käy tänä viikonloppuna, Ogier totesi.

Monte Carlon osakilpailu käynnistyy torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella.

Lue myös:

    Uusimmat