Esapekka Lappi kertoo ”radikaaleista muutoksista” – Kalle Rovanperällä vielä töitä edessä: "Jouduimme vähän säätämään"

Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi pitivät koko joukon kovinta vauhtia torstaiaamuna Rannankylän maisemissa ajetulla Suomen MM-rallin testierikoiskokeella. Toyota-kaksikon välinen kyttäily on jo alkanut.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä tykitti neljännellä testivedollaan aamun nopeimman ajan 1.56,1 Rannankylän 4,48 kilometrin testierikoiskokeella. Lappi oli puoli sekuntia hitaampana shakedownin kakkonen. Hän ajoi lenkin vain kolmeen kertaan.

Kolmas oli Hyundai Ott Tänak, joka jäi Rovanperästä 0,9 sekuntia. Suomalaiskaksikko lähtee torstai-iltana Harjun yleisöerikoiskokeella käynnistyvään ralliin vahvoina ennakkosuosikkeina.

– Siistiä. Tosi hieno tuo shakedown. Se on kaikille uusi ja 12 vuotta sitten viimeksi ajettu, joten se sävytti jo nuotilla. Ja kun eka veto mentiin, niin oli se aika makee, Lappi fiilisteli huoltoparkissa C Moren haastattelussa.

– Ei se meiltä ollut mikään ihmeellinen veto, mutta varmaan tiekin vähän parani. Kaikki tuntuu olevan kunnossa, hän lisäsi kalustostaan.

Kalle Rovanperä oli puolestaan varsin tyytyväinen päivän ensimmäiseen vetoonsa, mutta sen jälkeen hän joutui aloittamaan viime vuoden kisasta tutut säätötyöt pidon parantamiseksi.

– Ihan hyvä fiilis oli ainakin sillä aamun ekalla vedolla. Sen jälkeen, kun pito vähän parani ja muuttui, ei ihan niin hyvä fiilis ollut autossa, ja jouduimme vähän säätämään. Ainakin löysimme sitten vähän suuntaa, mihin mennä.

– Joutuu ehkä nyt taas vähän lähtemään kisaan sillä tavalla, että joudutaan vielä kokeilemaan muutamia juttuja alkuun, mutta semmoista se monesti on, Rovanperä kommentoi.

Esapekka Lappi löytänyt ”radikaalit” säädöt jousitukseensa

Hyundain Ott Tänak ja Thierry Neuville maalailivat piruja seinille heti päivän ensimmäisen testiajon jälkeen. Kummankaan mukaan Toyota ei ole Keski-Suomessa pysäytettävissä.

Rovanperän ja Lapin lisäksi viime syksyn Suomen MM-rallin voittaja Elfyn Evans kuuluu Toyota-kuskina kisan ehdottomiin voittajasuosikkeihin. Hän oli tasaisesti sekunnin pari tallikavereitaan perässä jokaisella shakedownin vedolla.

Rovanperän hakiessa säätöjään Lappi tuntuu varsin tyytyväiseltä tekemiinsä jousitusratkaisuihin. Tarkemmin niitä paljastamatta hän myhäili rohkean kokeilun onnistuneen.

– Kyllä se henkilökohtaisella tasolla parani aika paljon. Tuntui, etteivät kaikki siitä välttämättä tykänneet tai eivät ainakaan käytä sitä nyt, mutta minulle se toimi, Lappi vihjaisi.

– Erot kun tulevat olemaan niin marginaalisia, niin ne pienet jutut ratkaisevat hirveästi. Ja täytyy sanoa, että nyt ei puhuta edes pienistä muutoksista. Siellä on aika radikaalit muutokset keulassa ja perässä. Mutta täällä ne toimivat, hän jatkoi.

Rovanperä oli tietoinen tallikaverin tekemistä muutoksista. Hän tiesi muidenkin kärsineen heikosta pidosta Rannankylän sorateillä. Mitään suurempaa ahaa-elämystä hän ei Lapin tavoin kerro vielä löytäneensä.

– Ei oikeastaan mitään hirveästi. EP:llä näyttää ihan hyvä vauhti olevan, että täytyy katsoa, mitä me löydämme sitten, Rovanperä hymyili.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat