Jari-Matti Latvala muistuttaa Kalle Rovanperän kotikisan paineista: "Meillä on tallissa kaksi tämän rallin voittajaa"

Kalle Rovanperä käsittelee Suomen MM-rallin menestyspaineensa varmasti hyvin, mutta saa kovan vastuksen myös Toyotan tallikavereiltaan, uskoo tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä lähtee torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin voittajasuosikkina vietyään viisi kuudesta edellisestä osakilpailusta. Nuorukainen johtaa MM-sarjaa jo 83 pisteellä ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

Kotiyleisön edessä Rovanperältä odotetaan paljon, mutta tallipäällikkö Latvala uskoo kuskin käsittelevän paineet hyvin.

– Kalle on kyllä todella viilipyttykaveri. Hän pystyy sulkemaan kaiken painemaailman pois silloin, kun hän hyppää autoon ja lyö oven kiinni. Minä en ole sillä lailla huolissani.

– Uskon, että Kalle kyllä pärjää tämän asian kanssa. Ainahan sitä painetta on, ja pitääkin olla. Se yleensä auttaa siihen, että pystyt suoriutumaan perustasoa kovemmin, jos osaat hyödyntää tilanteen, ottaa paineesta irti energiaa, ja nyt Suomen kotirallin yleisön tuki on niin valtavaa ja antaa sinulle ekstrabuustia ajamiseen.

Toyotalla on laittaa ladulle myös kaksi muutakin huippuluokan kuljettajaa, joista Esapekka Lappi voitti Suomen MM-rallin 2017 ja Elfyn Evans viime vuonna lokakuussa ajetun kisan.

– Haluan muistuttaa, että tietysti Kallella on huikea vuosi ollut, mutta meillä on tiimissä myös kaksi kuljettajaa, jotka ovat jo voittaneet tämän rallin kertaalleen. Uskon, että meillä voi olla tiimissä kuljettajia, jotka pistävät aika lujastikin kampoihin Kallelle, Latvala vihjaisi.

Suomen MM-rallissa odotukset korkealla 7:56
Jari-Matti Latvala, Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi ennakoivat Suomen MM-rallia MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat