Ott Tänakilta välittömästi vaatimus uudelle rallitiimilleen

3:32
Tämä Kalle Rovanperän häikäisevä veto Power Stagella esti Ott Tänakia ottamasta täyttä viiden pisteen pottia – "Miten se pystyy tuohon?"

M-Sport Fordin rallitalliin täksi kaudeksi siirtynyt Ott Tänak oli kaukana kärkitaistosta viikonloppuna Monte Carlossa.

Virolaiskuski tuli maaliin viidentenä ja saalisti myös neljä pistettä kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

Vaikka viides tila on Tänakille vaisu tulos, huomautti mies omasta varsin surkeasta lähihistoriastaan Monte Carlossa. Tänak on jäänyt kolmella edellisellä kaudella tyystin ilman pisteitä MM-kauden avauksessa.

– Saimme monta kertaa enemmän pisteitä kuin viimeisen kolmen vuoden aikana yhteensä. Se ei ole ollenkaan hassumpaa. Yleisesti ottaen kisa oli meiltä ihan positiivinen, Tänak sanoi MTV Urheilulle.

– Pääsimme ajamaan kaikki pätkät ja oppia tuli paljon. Kauden aloitus kääntyy siis plusmerkkisen puolelle. Huomasimme kuitenkin, että meidän pitää vielä kehittyä aika paljon, jotta voimme olla kilpailukykyisiä. Keinoja varmasti löytyy, nyt tarvitaan vain halua.

Juttu jatkuu videon alla. 

2:21
Ei ole todellista! M-Sportin murheenkryyni osui nyt Ott Tänakin kohdalle.

Tänak uskoo, että hän pystyy taistelemaan Ford Puma Rally1 -kilpurilla. Ensin alle tarvitaan kuitenkin lisää kilometrejä uuden auton ratissa.

– Pakkohan meidän on siihen luottaa, että voimme voittaa. Meidän pitää kehittyä. On se kuitenkin tehtävissä, Tänak naulasi.

Tänak latasi paljon peliin kisan päättäneelle Power Stage -pätkälle, mutta Toyotan Kalle Rovanperä puristi 0,6 sekunnin erolla erikoiskokeen voittoon. Virolainen säästeli sunnuntaina renkaita hyökkäystä varten, mutta hyvä aika kertoo jotain suorituskyvystä.

– Power Stage ehdottomasti näytti, että on mahdollista olla kilpailukykyinen tällä autolla. Meidän pitää vain löytää parempi balanssi autoon, jotta voimme olla tasaisia ja nopeita koko ajan, Tänak jutteli.

– Oli minulla aika maksimiyritys Powerilla, tai ainakin niin maksimi kuin se tässä vaiheessa voi olla.

2:59
M-Sportin rahantekokone yskii rallin MM-sarjassa pahasti – "Se on raaka fakta."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja