Erotiikkaa ja sähkölaitos – ovatko tässä erikoisimmat joulumarkkinat?

Joulumarkkinat kokoavat ihmisiä yhteen ihastelemaan paikallisia tuotteita. Kaikki joulumarkkinat eivät kuitenkaan ole perinteisiä, vaan osaan niistää kuuluu esimerkiksi laivat tai erotiikka.

Varsinkin Saksassa järjestetään paljon joulumarkkinoita, jotka erottuvat perinteisestä torihulinasta. Ovatko nämä erikoisimmat joulumarkkinat?

Japanilaiset joulumarkkinat

Miltä kuulostaisi jouluvaloilla koristeltu Godzilla tai sumopaini? Berliinissä järjestettävät joulumarkkinat ammentavat japanilaisesta kulttuurista teemoja joulunviettoon.

Joulutori sillan alla

Yli 40 metriä korkean Ravennan sillan alla järjestettävä joulutori on omaa laatuaan. Sillan alle on rakennettu pieniä puisia kojuja ja sen päällä kulkee junarata.

Kelluva joulutori

Emdenin kaupungissa Saksassa järjestettävä joulutori liittyy vahvasti laivoihin. Laivoilla tarjoillaan jouluista purtavaa ja hehkuviiniä, eli glühweinia.

Reteää joulunviettoa

Irwin Goodmaniakin inspiroineessa kaupungissa järjestetään joulumarkkinat, jotka eivät ota liian tosissaan joulunviettoa. Järjestäjät sanovat tapahtumaa Hampurin kuumimmiksi joulumarkkinoiksi. Reeperbahn, erotiikka ja punaisten lyhtyjen alue näkyy vahvasti näillä markkinoilla.

Erikoinen markkinapaikka

Holy Shit Shopping -joulumarkkinat järjestetään Berliinissä vanhassa sähkövoimalassa. Tarjolla on nuorien suunnittelijoiden tuotteita ja hieman erilaista tunnelmaa betonipilareiden katveessa.

Pinkit joulumarkkinat

Seksuaalista vapautta korostavista joulumarkkinoista on tullut suosittu tapahtuma Münchenissä. Kyseiseen markkinahumuun kuuluvat esimerkiksi drag queen -esitykset.

Viinikellarin viileydessä

Vanhassa viinikellarissa Traben-Trarbachin kaupungissa järjestettävä joulumarkkinat kerääväät vuosittain paljon kävijöitä. Tarjolla on paikallista ruokaa, käsitöitä ja tietenkin viiniä.

Lähde: Dw.com

Lue myös:

    Uusimmat