Mainos

Eroottinen seikkailu tai kristilliset treffit – seuranhaku netissä käy kuumana

Jos netissä haluaa hakea kumppania, tulee ensimmäinen valinnanvaikeus vastaan siinä, mistä seuraa lähtee hakemaan. Treffisivustoja on nimittäin tarjolla varsin runsaasti. Esimerkiksi deittisivustot.com on listannut lähes 30 Suomessa toimivaa treffipalvelua.

Perinteisten seuranhakusivustojen seasta löytyy nykyään yhä enemmän myös erikoistuneita treffisivuja. Joukossa on muun muassa ainakin kaksi sivustoa, joilla etsitään suoraan seksiseuraa – tai eroottisia seikkailuja, kuten toisen treffipalvelun mainoksessa todetaan.

Yhä useammin sivustot ovat kuitenkin erikoistuneita tiettyihin kohderyhmiin. Näistä kuuluisimpiin kuuluu parisuhteessa eläville suunnattu treffisivusto Victoria Milan, jossa varatut voivat metsästää salasuhdetta.

Treffipalveluja löytyy erikseen myös yli 50-vuotiaille tai gooteille. Myös suomenruotsalaisille ja kristillisille on omat treffisivustonsa.

Huikeat käyttäjämäärät – lukuja vaikea varmistaa

Mikäli treffisivustoihin on uskominen, seuranhakijoita niissä riittää lähes uskomattomia määriä. Maltillisimmat kertovat yhdistävänsä satoja treffailijoita, mutta suurimmat treffisivut puhuvat miljoonista käyttäjistä.

Lukuja käyttäjämääristä on vaikea vahvistaa. Monet treffipalvelut ovat kansainvälisiä ja palveluja pyöritetään ulkomailta. Osasta treffisivustoista ei esimerkiksi löydy lainkaan yhteystietoja.

Esimerkiksi kansainvälinen Badoo-treffipalvelu väittää, että sen sivuilla on yli 170 miljoonaa käyttäjää. Badoo on tullut kuitenkin surullisenkuuluisaksi siitä, että se on kaapannut treffi-ilmoituksiinsa ihmisten Facebook-tietoja, eikä moni Badoon "käyttäjistä" välttämättä edes tiedä olevansa mukana palvelussa.

Seksiseuraa tarjoava C-Date mainostaa puolestaan, että se saa yli 20 000 uutta jäsentä joka päivä. Vuositasolla tämä tietäisi yli 7 miljoonaa käyttäjää.

Entistä enemmän "tositarkoituksella"

Suomen suurimmaksi treffipalveluksi itseään mainostaa Suomi24 Treffit. Suomi24:n johtaja Jarno Alastalon mukaan nettideittailun suosio on ollut tasaisessa kasvussa.

– Käyttö on jaksottaista, niin että tiettyinä yksinäisinä kausina kuten jouluna ja hieman ennen kesää tulee piikkejä. Mutta kasvu on ollut tasaista ja entistä enemmän ihmiset tulevat tosissaan sinne. Selvästi kasvavia ryhmiä ovat yli 50- ja 60-vuotiaat.

Suosion kasvulle mies löytää monta syytä.

– Nettideittailusta on tullut yhtä sallittua kuin tavallisestakin deittailusta. Ei kuvitella enää, että haetaan vain seksiseuraa tai hetken hurmiota, Alastalo toteaa.

– Ja sitten kun ihmiset on nähneet mediassa entistä enemmän näitä onnistumisia, että ihmiset oikeasti löytää sieltä parisuhteen.

"Osa palveluista rahastusta"

Suomi24 Treffit -palvelussa käyttäjiä on hieman yli satatuhatta.

– Me mittaamme käyttäjiä aktiivisten profiilien mukaan, joita on tällä hetkellä 101 000. Palvelua lukemassa käy noin 150 000–200 000 käyttäjää viikossa.

Alastalon tiedossa kuitenkin on, että tietyt treffipalvelut mittaavat käyttäjämääriä automaattisten sähköpostiviestien perusteella tai laskemalla yhteen kaikki sivustolla koskaan käyneet.

– Kyllähän mekin voisimme tällä perusteella mainostaa, että meillä on yli miljoona käyttäjää.

Alastalo toteaa kuitenkin, että treffipalstalla on muita tavoitteita kuin käyttäjäluvuilla pröystäily.

– Toivomme, että ihmiset saavat hyviä kokemuksia nettideittailusta. Osa palveluista on ihan rahastusta.

Onko sinulla kokemuksia nettitreffailusta?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.