Eroon tuhlaamisesta – lue viisi vinkkiä!

The Real Cost of Living -kirjan kirjoittanut Carmer Wong Ulrich neuvoo viisi vinkkiä jokaiselle, jolla on hieman ongelmia säästämisen suhteen.

Oletko joskus huomannut, että tuhlasit vahingossa 50 euroa 20 euron sijaan? Yleensä saattaa ajatella, että eihän 10 euroa vaikuta loppusummaan enää niinkään paljoa. Juuri tällä tavalla kertyy runsaasti ylimääräisiä kuluja ja turhuuksiin tuhlaamisesta tulee helposti myös tapa.

Ota osaksi jokapäiväistä elämää muutama helppo vinkki ja kerrytä säästöjä.

Älä ole liian ankara

Ihmisillä on usein tapana moittia itseään paljon tuhlaamisen jälkeen. Älä ole itsellesi niin ankara, vaikka joskus rahaa menikin turhuuksiin. Yleensä ihmiset nimittäin uskovat sanoihin, jos niitä toitottaa usein. Uskottele itsellesi, että osaat käyttää rahaa fiksusta ja pian tämä myös varmasti käy toteen.

Ole positiivinen

Säästämisen kannalta on fiksua pitää kirjaa hetkistä, jolloin olet onnistunut säästämisessä. Voit kiittää itseäsi esimerkiksi siitä, että valmistit kotona eväät kolmella eurolla ja jätit välistä kymmenen euron lounaan.

Kulut muistiin

Kirjoita muistivihkoosi myös kaikki käyttämäsi kulut. Säästäminen tulee kuin itsestään, kuin asioihin kiinnittää huomiota. On nimittäin kauheaa huomata, että tuhlasi kaupassa yhteen mekkoon esimerkiksi 60 euroa ja paitaan 50 euroa.

Ei ole väärin ostaa laadukkaita ja hieman kalliimpia vaatteita siinä uskossa, että niitä tulee käytettyä vuodesta toiseen. Tämä ajattelu saattaa kuitenkin seurata mukana päivästä toiseen ja viikon sisällä onkin ostanut yllättäen kolme kallista paitaa ja merkkilaukun.

Kun kaikki kulut kirjoittaa ylös huomaa tarkemmin ne kulut, jotka voi huoletta jättää jatkossa pois.

Tee suunnitelma

Lupaa itsellesi säästää tietty summa kuukauden päätteeksi ja kuvittele, kuinka hienolta tuntuu onnistua tässä kyseisessä tehtävässä. Ajattele, kuinka paljon rahaa se on, jos joka kuukausi onnistut säästämään tämän kyseisen summan tai jopa enemmän.

Tuhlaajien kannattaa myös ajatella, että missä näkee itsensä viiden vuoden päästä, jos en lopeta tuhlaamista? Jos esimerkiksi luottovelka vain kasvaa kasvamistaan, on tilanne takuulla hyvinkin haastava viiden vuoden päästä.

Palkinto

Voit myös luvata itsellesi jonkun tietyn palkinnon, jos onnistut säästösuunnitelmassasi. Voit esimerkiksi käydä palkinnoksi hienosta työstä hierojalla tai kasvohoidossa.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja